Mia Lindroos ja Monica Mustamo sanovat, että vanhojentansseihin liittyy oma taikansa ja tapahtuma on yksi lukiovuosien huippukohdista. Eilen harjoiteltiin jo juhla-asuissa.
Mia Lindroos ja Monica Mustamo sanovat, että vanhojentansseihin liittyy oma taikansa ja tapahtuma on yksi lukiovuosien huippukohdista.  Eilen harjoiteltiin jo juhla-asuissa.
Harvemmin Perniön liikuntahallissa keskiviikkoisin on liikkeessä ihan yhtä juhlavaa asua kuin eilen; pitkää hametta ja korkokenkää riitti.
Syy on tietysti huomisesa. Lukion toisen vuoden opiskelijoiden kevättalveen kuuluvat perjantaina pyörähdeltävät vanhojentanssit, ja eilen olivat vuorossa viimeiset harjoitukset.

Perinteisesti kenraaliharjoituksessa tytöt ovat jo juhla-asuissaan, ja pojat ottavat tuntumaa aiheeseen sen verran, että farkkujen tai verkkarien parina on kiiltonahkakengät.

Vanhojentanssien perinne pitää ja virstanpylvääseen panostetaan.
–Onhan se hieno tapahtuma, tiivisti Mia Lindroos.
–Se on yksi lukion kohokohdista, jatkoi Monica Mustamo.

Siinä, missä joskus tapana oli lainata tai vuokrata puku, on ostaminen tätä päivää.
–Tämä tilattiin netistä, piti vaan itse mitata itsensä. Nyt puku on vielä sen verran oiennut, että pituus on oikea, huokaisi Mustamo.

Ennen harjoituksia helmojen pituutta varmisteltiin porukalla ja kohta jostain kuultiin epäily siitä, tuleeko leveähelmaisen hameen kanssa tanssimisesta mitään.  Tulee, jos opettaja Tapio Koivistolta kysytään: kentän laidalta tuli varsin myönteinen arvio.

Nuoret naiset tuumivat, että on selvää pääomaa, jos esimerkiksi valssin askelista on selvä käsitys ja tuntuma.
–Eikä vanhojen tansseihin tulla kylmiltään. Yläkoulun puolella näitä jo on harjoiteltu, muistutti Mia Lindroos.

Asupuoli toisessakin pukuhuoneessa on perinteen mukaista.
–Frakki vedetään päälle perjantaina, kertoi Bruno Garcia.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20