Varsinaisten väistötilojen eli viipalekoulun tuleva paikka on jo aidoin eristetty. Maanantaina laitettiin aidat vielä pihassa odottavan paalukasan ympärille. Asialla olivat asentajat Petri Viirret ja Mika Lepistö.
Varsinaisten väistötilojen eli viipalekoulun tuleva paikka on jo aidoin eristetty. Maanantaina laitettiin aidat vielä pihassa odottavan paalukasan ympärille. Asialla olivat asentajat Petri Viirret ja Mika Lepistö.
Perniön Kirkonkylän koulun pihassa alkavat ensi viikolla rakennustyöt. Sisätilaongelmat sulkevat koulun vanhan siiven ja tilalle tuodaan väistötilat.
Ensi viikolla rakennetaan väliaikaistilojen perustuksia ja sitä seuraavalla eli hiihtolomaviikolla alkavat nousta seinät.
–Ajatus on, että hiihtolomaviikolla on piha tyhjä ja rauha rakentaa. Jo ensi viikolla joudutaan tekemään poikkeusjärjestelyjä, kertoo rehtori Sirkku Leikkonen.

Tavoitteena on, että tilat olisivat käyttövalmiina maaliskuun puolivälissä. Sen jälkeen varsinaisen koulurakennuksen vanha siipi eristetään ja alipaineistetaan.
–Uudessa osassa koulutyö jatkuu normaalisti, Leikkonen kertoo.

Koulussa kevät sujuu monenlaisten poikkeusjärjestelyjen turvin; sisäliikuntatunteja pidetään liikuntahallissa ja vuorot sovitellaan yhteiskoulun kanssa. Opetuslautakunta päätti asiasta viime viikolla.

Uudisrakennuksen hankesuunnittelu on vasta alkamassa. Leikkonen kertoo, että ajatuksia on haettu vierailuilla Ouluun, Lietoon ja Hämeenlinnaan.
–Uusien koulurakennusten akustiikka on yksi asia, joka kiinnittää huomion. On paljon oppilaita, mutta ei kaiu. Tilojen muunneltavuus on toinen iso asia, Leikkonen sanoo.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20