Tieisännöitsijän palvelukset voivat olla oikea ratkaisu, jos yksityistiekunnassa ei ole mahdollisuuksia esimerkiksi tiekunnan paperitöihin, sanoo Inga-Lill Hassel. Kuvassa on pätkä yksityistietä Kiskon Kärkelässä.
Tieisännöitsijän palvelukset voivat olla oikea ratkaisu, jos yksityistiekunnassa ei ole mahdollisuuksia esimerkiksi tiekunnan paperitöihin, sanoo Inga-Lill Hassel.  Kuvassa on pätkä yksityistietä Kiskon Kärkelässä.
Tänä talvena ei juuri hiekoitus- tai auraustöitä ole pikkuteillä ollut, mutta kuoppien ja veden aiheuttamaa huoltotarvetta on monin paikoin riittänyt.
–Monella yksityistiellä on ollut paljon tekemistä, puntaroi kiskolainen Inga-Lill Hassel kävellessään reikäistä Kärkelänkartanontietä koiransa kanssa.

Hän katselee tietä paitsi tienkäyttäjänä, myös tuoreena tieisännöitsijänä.  Hassel suoritti tieisännöitsijän tutkinnon ennen joulua. Koulutukset järjestää Suomen tieyhdistys ja Suomi on toistaiseksi ainoa maa, jossa toimii tieisännöitsijöitä. Heitä on parhaillaan noin 200. Tarve on kasvava:
–Entistä enemmän on tiekuntia, joissa on tarve ulkopuoliselle avulle, Hassel uskoo.

Näin silloin, jos esimerkiksi tien osakkaat asuvat muualla tai osakkaat ovat jo iäkkäitä. Tiekunta ostaa isännöitsijältä tarvitsemiaan palveluita. Tieisännöitsijä voi vastata esimerkiksi tiekunnan hallinnosta ja taloudenpidosta ja muista rutiineista kuten kokousten koollekutsumisesta ja järjestämisestä.
–Yhtä lailla joku isännöitsijä voi vastata koko paketista eli myös hoitotöistä. Useimmiten on kuitenkin niin, että häneltä ostetaan joku tietty palvelu, Hassel kertoo.
–Kaikki pohjautuu yksityistielakiin.

Hassel suunnittelee yksityistieiltaa Perniöön lähiaikoina. Tarkka päivämäärä on vielä auki. Ohjelmassa tullee olemaan asiaa ainakin avustuksista, samoin metsäteille tarkoitetuista Kemera-tuista.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Pajulla untuvapuku
  • Kuvaus: Irja-Liisa Rusanen ikuisti Tammisaaren ja Tenholan välillä "untuvapukuisen" pajun.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20