Rantapusikosta aiotaan raivata rantapuisto. Maija Rautamäki, Stina Suutari ja Marja-Sisko Ranta tekivät Teijon rannassa pikakatselmuksen tiistaiaamuna.
Rantapusikosta aiotaan raivata rantapuisto.  Maija Rautamäki, Stina Suutari ja Marja-Sisko Ranta tekivät Teijon rannassa pikakatselmuksen tiistaiaamuna.
Lieneekö jollakulla loppunut Teijon viime kesän juhannusjuhlissa ilta kesken. Maija Rautamäki löytää rantaheinikosta viinapullon, jossa tuoksusta päätellen on jäljellä tilkka sitä, mitä etiketissä luvataan.

Juhannusjuhlat ovat yksi Teijon vuoden kohokohtia ja niiden aikana rehevässä rantaheinikossa käydään paitsi huikalla, myös päinvastaisella asialla.

Tulevaisuudessa pissalle pääsee vessaan eikä heinikkoa enää ole. Teijon alueen kyläyhdistys sai alkuviikosta tiedon 12 000 euron avustuksesta Ykkösakselilta.  Yhdistys on mukana Pihat ja polut-teemahankkeessa ja kunnostaa ensi vuonna hankkeen turvin ranta-aluetta kyläsaunalta rantaa kohti lähtevällä alueella.
–Ajatus on, että valtaosa omarahoitusosuudesta olisi talkoita, kertoo puheenjohtaja Marja-Sisko Ranta.

Tavoite on selvä, parantaa rannan virkistysarvoa.
–Ajatus on, että tämä olisi jatkossa puistoa. Hoitotaso olisi korkeampi, sanoo Stina Suutari. –Täällä käy paljon myös ulkopaikkakuntalaisia ja tämän pitäisi olla vähän kuin kylän näyteikkuna.
–Tähän asti tämä on ollut vähän kuin takapihaa, jatkaa Rautamäki.

Paljon on jo tehtykin, esimerkiksi puustoa karsittu. Koko ranta-alueen omistaa kaupunki, mutta toimijoita on monta. Kyläyhdistyksellä on vuokralla paja ja sauna, Teijon venekerholla makasiinit ja yhteisen vesialueen osakaskunnalla osa alueesta. Osakaskunnan käsialaa on muun muassa uusi keittokatos. Pallokentän puoli kuuluu kartanolle.

Suuret linjat ovat selvillä; heinikon tilalle tulee hoidettu nurmi, aluetta halkomaan polku penkkeineen ja myös uusia istutuksia on mietitty.  Toimeen ryhdytään toden teolla ensi keväänä. Tiistaiaamuna koolla ollut kolmikko korostaa, että rantaa kehitetään askel kerrallaan. Suunnitelmia sitä vastoin pitää tehdä muutamaksi vuodeksi eteenkinpäin, ja kun toimijoita on monta, on syytä koota yhteen mielipiteitä laajasti.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Sienet kiipesivät
  • Kuvaus: Näiltä sieniltä eivät varpaat kastu, tuumii kuvan lähettänyt Keijo Hillgen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20