Salolaislähtöinen Tuukka Heinä (vas) asuu nykyään Perthissä. Hänellä ja Teresa Annesella on pieni tytär. Vanhemmat Päivi ja Pauli Heinä tulivat jälleen reilun kuukauden vierailulle poikansa luokse.
Salolaislähtöinen Tuukka Heinä (vas) asuu nykyään Perthissä. Hänellä ja Teresa Annesella on pieni tytär. Vanhemmat Päivi ja Pauli Heinä tulivat jälleen reilun kuukauden vierailulle poikansa luokse.
Suomen sadan vuoden itsenäisyys on innostanut lukemattomia ulkosuomalaisten yhteisöjä järjestämään omia juhliaan merkkipäivän kunniaksi.

Niin myös Australian Perthissä, missä Suomen itsenäisyyttä juhlistettiin jo lauantaina Cottesloessa. Kontrasti Suomen pimeyteen ja kylmyyteen ei olisi voinut olla suurempi – lämpöä yli 30 astetta ja suorat näkymät Intian valtameren auringonlaskuun. Noin 160 suomalaista ja heidän läheistään juhli cocktail-tyyppisessä tilaisuudessa.

Salosta kotoisin oleva Tuukka Heinä lähti Suomesta vuonna 2011 katsomaan, mitä maailmalla olisi hänelle tarjota. Kaakkois-Aasian maiden jälkeen hän saapui Perthiin, jonne jäikin sitten pysyvästi.

Salossa edelleen asuvat Pauli ja Päivi Heinä ovat käyneet reilun kuukauden vierailulla jo muutaman vuoden ajan poikansa luona juuri tähän aikaan vuodesta. Hekin saapuivat poikansa seurassa itsenäisyysjuhliin.
– Jouluksi mennään taas kotiin, kertoi Päivi Heinä.
Suomeen paluuta Tuukka Heinä pitää epätodennäköisenä.
– Totta kai sikäläisiä ystäviä ja perhettä kaipaa, mutta täällä on paljon sellaisia asioita joita arvostan nyt enemmän. Perth ei ole siinä mielessä tyypillinen suurkaupunki, sillä täällä on myös luonto lähellä, hän arvioi.

Yhteiskunnan toimivuus voi olla vaikka kuinka hyvä, mutta ilmastoa ei voi muuttaa. Suomen pimeys ajoi aikanaan myös Anu Bessonin pois Suomesta.
– Olin ollut vaihto-oppilaana Kanadassa ja harkitsin sinne lähtöä pysyvämmin. Sitten kuitenkin mietin, miksi valitsisisin samanlaisen ilmaston kuin Suomessa. pohtii Besson.

Perthin suomalaisyhteisössä Anu on tomera puuhanainen, jota ilman tuskin Suomi 100-juhlaakaan olisi järjestetty. Hän kyseli tarjoukset juhlapaikoista, suunnitteli ohjelmaa ja toimi vielä juontajanakin. Juhlan toinen järjestäjä oli Perthin Suomi-koulu, jonka puheenjohtajana Anu Besson toimii.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Sienet kiipesivät
  • Kuvaus: Näiltä sieniltä eivät varpaat kastu, tuumii kuvan lähettänyt Keijo Hillgen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20