Pro Ruis-yhdistyksen järjestämän Ruismestari-viljelykilpailun voittaja on perniöläinen Skotlannin Maatalous Oy.

Kilpailun keskisato oli korkea, 6600 kiloa hehtaarilta, Kalle ja Juho Vainion voittotulos oli 8730 kg. Myös kilpailun toinen sija tuli varsin lähelle, sen pokkasi Oskar Tallberg Tammisaaresta.

Perniöläistila vakuutti tuomariston paitsi satotasolla, myös harkitulla viljelytoimenpiteillä kuten oikealla lajikevalinnalla, aikaisella kylvöllä ja oikein mitoitetulla lannoituksella.

Voittajat valitsi raati, jossa oli mukana Pro Ruis yhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja Satu Pura, Multiva Dometal Oy:n kotimaan myynnistä vastaava Juha Erkkilä, Fazer Myllyn viljanhankintapäällikkö Tero Hirvi, erikoistutkija Marja Jalli Lukelta, Ruismestari 2015 -kilpailun voittaja viljelijä Mikko Mäki-Latvala sekä rukiin viljelijä Kalle Oivanen. Raadin edustajisto vieraili jokaisella kilpailutilalla.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Sienet kiipesivät
  • Kuvaus: Näiltä sieniltä eivät varpaat kastu, tuumii kuvan lähettänyt Keijo Hillgen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20