Kirjakkalassa oli keskiviikkoaamuna rauhallista. Kuvassa Insinööritalo
Kirjakkalassa oli keskiviikkoaamuna rauhallista. Kuvassa Insinööritalo
Nykytasoinen rahoitus laahaa kansallispuistoissa investointi- ja ylläpitotarpeiden perässä, toteaa puistonjohtaja Henrik Jansson Metsähallituksen luontopalveluista.  Kaikkiaan luontopalvelujen hallinnassa olevien rakennuksien korjausvelaksi arvioidaan runsaat viisi miljoonaa euroa ja näyttelyihin kohdistuu yli kolmen miljoonan euron investointipaineet.

Teijon luontokeskuksen osuudeksi on Metsähallituksen tuoreessa korjausvelkaselvityksessä arvioitu 110 000 euroa siitä huolimatta, että itse luontokeskus on puistonjohtajan mukaan varsin tyydyttävässä kunnossa.
–Energiatehokkuutta on parannettava ja suunnitelmia onkin tehty. Ilmalämpöpumput ja eristyksien parantaminen ovat keskeiset asiat.

Kansallispuiston alueella Jansson kantaa huolta Kirjakkalasta, missä peruskorjauksesta alkaa olla aikaa pari vuosikymmentä.
–Perusasioita on tehtävänä, maalauksia, kattojen huoltoa ja niin edespäin. Akuuttia hätää ei vielä ole, mutta voi sanoa, että kello tikittää. Hinta kasvaa, mitä kauemmin joudutaan odottelemaan, Jansson toteaa.

Rakennusten lisäksi korjaustarpeita on muussa infrassa, esimerkiksi pitkospuissa tai tulentekopaikoissa.
–Niillä on ikää ja samaan aikaan meille on tullut lisää kohteita, Jansson muistuttaa.

Kirjakkalassa matkailuyrittäjänä toimivan Risto Elon toiveissa on lisää asiakaspysäköintipaikkoja ja retkellelähtijöille tarkoitettu yleisö-wc.

Vuonna 2016 Teijon kansallispuistossa kävi noin 85 000 vierasta.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Sienet kiipesivätNew
  • Kuvaus: Näiltä sieniltä eivät varpaat kastu, tuumii kuvan lähettänyt Keijo Hillgen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20