Hyvän luokkahengen nostattaminen on mainio tapa ehkäistä koulukiusaamista.
Paavo Nieminen arvelee, että uusi projekti kiusaamisen ehkäisemiseksi voisi toimia.
Paavo Nieminen arvelee, että uusi projekti kiusaamisen ehkäisemiseksi voisi toimia.

Perniön yhteiskoulun seitsemännen luokan oppilaat nostattivat luokkahenkeä maanantaina Särkisalon Klippulassa mm. pelaamalla pelejä sekä laatimalla omasta luokastaan henkeä nostattavan julisteen.

Perniön yhteiskoulu on yksi 1400 suomalaisesta koulusta, jotka ovat aloittaneet uuden lukuvuoden KiVa Kouluna. Myös Särkisalon, Mussaaren ja Teijon koulut ovat lähteneet kampanjaan mukaan.

KiVa koulu on uusi kiusaamisen vastainen ohjelma, joka on kehitetty Turun yliopiston psykologian laitoksen ja Oppimistutkimuksen keskuksen yhteistyönä opetusministeriön rahoituksella. Ensimmäiset koulut ottavat ohjelman käyttöönsä nyt syksyllä.

Perniön yhteiskoulussa seitsemännet luokat perehdytetään nyt toden teolla aiheen pariin. Heillä on tulevana lukuvuonna vähintään kymmenen oppituntia, jossa perehdytään hyvän yhteishengen ja kiusaamisen ehkäisemisen teemoihin.
– Aika hyvä idea minun mielestäni, sanoi vasta valittu yhteiskoulun oppilaskunnan puheenjohtaja Paavo Nieminen.
Mira Kanto myöntää joutuneensa kiusatuksi niin alakoulussa kuin myös yhteiskouluun siirryttyään.
– On sitä vähän käyty läpi. Oli väliaikoja, jolloin ei kiusattu, mutta sitten taas. Kotona on ollut puhetta, että antaa mennä vain toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

KiVa Koulun toimintamenetelmiin kuuluu yhteisten hengennostatustuntien lisäksi myös suunnitelma kiusaamisen varalle. Jos kiusaamista esiintyy, tapauksia puidaan ja ratkaisuja pohditaan yhteiskoulussa yhdessä rehtoreista ja opettajista kootussa neljän hengen tiimissä.


K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20