Eteläisen Salon liikenneonnettomuuksista joka kolmas on tieltä suistuminen. Paljon kirjataan myös risteysonnettomuuksia ja eläinonnettomuuksia. 
Tiedot käyvät ilmi Varsinais-Suomen Ely-keskuksen Perniönseudun Lehden pyynnöstä kokoamasta tilastosta. Taajamassa, käytännössä Perniön kirkonkylässä, esiin nousevat myös kevyen liikenteen onnettomuudet.
–Tyypillisimmillään pyöräilijät ovat olleet heikolla auton kääntyessä heidän eteensä pyörätien jatkeella. Näissä tilanteissa kääntyvä ajoneuvo, eli auto on väistämisvelvollinen, tähdentää aineistoon tutustunut Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen.  

Ely-keskuksen tilastot koskevat vuosia 2012-2016. Tapauksia aineistossa on 59. Tilastosta puuttunee osa hirvieläinonnettomuuksista, joiden tilastointia poliisi muutti syksyllä 2015.
Suistumisonnettomuuksien määrä askarruttaa Heiskasta.
–Onko syynä ollut liukkaus vai onko autossa tehty jotain tarkkaamattomuuteen johtavaa. Alkoholi voi tietysti olla syynä, mutta kännykän käyttö lienee todennäköisempi syy.
–Hyvä olisi muistaa, että suurin osa pyöräilijöiden ja mopoilijoiden kolhuista ei tilastoidu mihinkään. Varmasti niitä on tilastoon merkittyä enemmänkin, Heiskanen korostaa.
–Mopojen ajolinjalta suistumiset tai pienet peräänajot ovat tyypillisiä tapauksia.

Kiertoliittymän rakentaminen kantatie 52:lle on parantanut turvallisuutta; tilastoissa on merkitty vain yksi onnettomuus paikalle ; kääntyminen vasemmalta tulevan eteen. Sitä vastoin kantatielle Perniön alueelle on kirjattu kymmenkunta onnettomuutta, yleisimmin peräänajoja. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Sienet kiipesivätNew
  • Kuvaus: Näiltä sieniltä eivät varpaat kastu, tuumii kuvan lähettänyt Keijo Hillgen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20