Raaseporista on löydetty syyskuun alussa ennestään tuntematon kalliomaalaus. Löydön teki Fiskarissa asuva Sami Wirkkala Pohjan Lammasjärvellä. 

Järven itärannalla kohoavassa jyrkässä kallioseinämässä noin kymmenen erilaista punamullalla maalattua kuvaa. Kuvista on hahmottavissa ainakin kaksi hirveä ja kämmenen jälki. Maalattu alue on korkeudeltaan noin puolitoista metriä ja leveydeltään runsas metri. Kuvien tunnistaminen ja määrittäminen vaatii vielä lisätutkimuksia ja tarkempaa kartoitusta. Kalliomaalaus on Uudenmaan läntisin ja löydetyistä Suomen eteläisin.

Museovirasto ja Länsi-Uudenmaan maakuntamuseo tekivät tarkastuskäynnin maalauskalliolle antropologi Ulla Valoveden ilmoitettua maalauksesta museoviranomaisille.  Museo tiedotti löydöstä perjantaina.

Suomesta on löydetty noin 150 vahvistettua tai mahdollista kalliomaalauspaikkaa, joista valtaosa löytyy Itä- ja Keski-Suomesta muinaisten Saimaan ja Päijänteen vesistöalueilta. Länsi-Uudellamaalla kohteita tunnetaan tällä hetkellä yhteensä seitsemän.  Kalliomaalaukset on tehty 7 500–3500 vuotta sitten pystysuoriin vesistöjen äärellä sijainneisiin  kallioseinämiin. Myös Lammasjärven maalaus on tehty paikkaan, jossa kalliolippa on suojannut kuvia tuhansia vuosia.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20