Reijo Lindholm on siirtynyt mansikkamaalta vadelmapensaisiin, joita Melkkilän puutarhalla on noin kahden hehtaarin kokoisella alalla.
Reijo Lindholm on siirtynyt mansikkamaalta vadelmapensaisiin, joita Melkkilän puutarhalla on noin kahden hehtaarin kokoisella alalla.
Tänä vuonna mansikkasato on saanut kypsyä rauhassa viileiden säiden myötä, ja satokaudesta on tulossa pitkä. Marja on Sari Melkkilän mukaan ollut kauttaaltaan hyvälaatuista ja maultaan makeaa molemmissa hänen viljelemissään lajikkeissa eli Polkassa ja Bountyssa.
Mansikkakauden aloitus Melkkilän puutarhalla venyi puolisentoista viikkoa tavanomaista myöhemmäksi. Nyt poiminnassa ollaan jo loppusuoralla, kun noin hehtaarin suuruinen peltoala on hyvää vauhtia tyhjentymässä.

– Meillä poimintaa jatketaan on niin kauan kuin kypsää marjaa riittää. Mansikan osalta sitä näyttää riittävän elokuun puolenvälin tietämille - riippuen tietysti siitä, miten marja kypsyy ja kuinka paljon täällä käy ihmisiä poimimassa niitä, toteaa Sari Melkkilä.

Kesä on edennyt jo seuraavaan marjaan: vadelmasesonki Melkkilän puutarhalla käynnistyi viime viikon alussa ja se kestää syyskuulle saakka.  Ensimmäiseen viralliseeen poimintapäivään osallistui myös viljelmien vakiokävijä, perniöläinen Reijo Lindholm.
– Hyvälaatuisiltahan nämä vadelmat näyttävät. Tavoitteena on kerätä niitä tyttärilleni ainakin seitsemän kiloa, hän suunnitteli.
Marjanpoiminta on eläkkeellä olevalle Lindholmille mukava ja palkitseva harrastus, joka täyttää myös hyötyliikunnan tunnusmerkit.
– Mansikoita meillä on jo tarpeeksi. Olen käynyt täällä tänä kesänä jo 6-7 kertaa ja saanut niitä pikkuhiljaa kasaan 70 kilon verran. Itsepoimija saa valita, millaisia marjoja laariinsa laittaa. Valittaa ei voi.
Vadelma on yksi kuitupitoisimmista marjoistamme ja siinä on runsaasti myös C-vitamiinia.

Sari Melkkilä aloitti marjanviljelynsä juuri vadelmilla toistakymmentä vuotta sitten. Mansikat tulivat kuvioihin mukaan 2007 asiakkaiden toivomuksesta.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20