Pääasia edelleen on se, että punainen auto lähtee kynnyksen yli, sanoo Perniön VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen.
Pääasia edelleen on se, että punainen auto lähtee kynnyksen yli, sanoo Perniön VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen.
Perniön VPK järjesti maaliskuussa kevättempauksen Torpanmäentiellä ja heinäkuussa kaiken kansan kesätanssit Hallin lavalla yhteistyössä Sisun kanssa.
Juhlavuosi jatkuu, ja tulevana lauantaina poraudutaan vapaapalokunta-aatteen ytimeen. Satavuotias yhdistys järjestää palokuntamarssin, joka nähtiin viimeksi Perniössä 30 vuotta sitten. 

Palokunta-aate rantautui Suomeen aikanaan Ruotsista. Maamme ensimmäinen palokunta oli vuonna 1838 perustettu Turun vpk, joka on tätä nykyä myös pohjoismaiden vanhin toiminnassa oleva vapaapalokunta.
Perniön oman VPK:n paraati käynnistyy entisen lukion luota klo 11 ja päättyy kirkonkylän läpimarssin jälkeen paloasemalle, missä ovet ovat avoinna yleisölle klo 12-14.30.
– Toivon mukaan tällainen vanha, perinteinen traditio kiinnostaa vielä nykyihmisiä. Letkalle tulee pituutta, koska marssille on tulossa myös 6-7 autoa ympäristöpalokunnista, ilmoittavat Perniön VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen ja tuottaja-tiedottaja Mona Aaltonen.

Perniön VPK satavuotishistoriikki ilmestyy ensi vuoden aikana.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20