Leena Muuri ja Liisa Peltonen esittelevät Tuuterin pukua.
Leena Muuri ja Liisa Peltonen esittelevät Tuuterin pukua.
Lainamakasiinin yläkerrassa pidettiin maanantaina varsinaisia pukemisharjoituksia.
Perniön maa- ja kotitalousnaisten näyttelyn aiheena ovat Suomen kansallispuvut ja esille asetetaan nelisenkymmentä pukua.
Asut aseteltiin mallinukkien päälle maanantaina ja näyttely on avoinna elokuun 13. päivään asti – myös tulevana markkinapäivänä lauantaina.
Kansallispuvut vievät näyttelyvieraan eri puolille Suomea; mukana on asuja muun muassa Hämeestä, Pohjanmaalta, itärajan pinnasta ja myös rajan takaa.

Puvut kertovat osaltaan siitä, mistä Perniöön on tultu, kuten esimerkiksi hauholaissyntyisen Raija Nurmisen näyttelyyn tuoma Hauhon puku, jota tekemässä olivat kolmen sukupolven naiset.
–Pukuja on käytetty esimerkiksi syntymäpäivillä juhlapukuna, Nurminen muistuttaa.
Yksi piirre yhdistää montaa paikkakuntaa.

Näyttely on osa viikonlopun Laurin markkinoita, jotka keskittyvät Perniön kirkonkylään. Makasiini on kirkon takana, torikauppaa taas käydään niin yhteiskoulun pihassa kuin kunnantalon sisäpihan maalaistorillakin. 

Varaslähtö otetaan jo perjantaina, jolloin auki ovat lainamakasiinin näyttelyt ja markkinapubi. Perjantaihin kuuluu myös Salon nuorkauppakamarin hyväntekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotolla tuetaan salolaista yrittäjyyskasvatusta. Myytäviä tuotteita on lahjoittanut salolaiset yritykset ja tuotteet on joko valmistettu Salossa tai niiden tarina niveltyy paikkakuntaan. Huutokauppaa käydään torilla alkaen kello 18.
Lauantaina torikauppa alkaa aamukahdeksalta ja tuntia myöhemmin avautuvat pubi ja näyttelyt.

Päivän aikana ohjelmassa on muun muassa musiikkia niin torilla kuin makasiinissakin. 
Sunnuntaina pääsee vielä tutustumaan makasiinin näyttelyihin ja lopuksi hiljennytään kävelyretkelle teemalla muistomerkkien matkassa. Kierroksen Pyhän Laurin kirkon hautausmaalla vetää Antero Peijonen.

Yhtä aikaa perinteisen markkinatorin kanssa on avoinna paikallisten tuottajien ja käsityöläisten maalaistori kunnantalon sisäpihalla. Luvassa on paitsi kaupantekoa, myös ohjelmaa: Sanna ja Tuomas Uusitalo musisoivat kantritunnelmissa kello 12 ja kello 14 ja välissä yhdeltä käydään kepparikisaa. Puoli kolmelta luennoidaan valtuustosalissa kuninkaantiestä.

Lauantaina yhteiskoulun tiloissa toimii myös perinteinen markkinaposti, josta lähetetyt kortit leimataan markkinaleimalla.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20