Ellli Koskinen ehtii käydä Perniössä näin kesällä useammin kuin koripallokauden aikana.
Ellli Koskinen ehtii käydä Perniössä näin kesällä useammin kuin koripallokauden aikana.

Perniöläislähtöinen koripalloilija Elli Koskinen muuttaa kuukauden päästä Yhdysvaltain Salt Lake Cityyn.
Hän on ottanut vastaan täyden stipendin Utahin yliopistosta, jonka harjoituskausi alkaa elokuun puolessa välissä. Pari viikkoa sitten Koskinen kävi katsastamassa kolmen yhdysvaltalaisyliopiston olosuhteita, ja teki päätöksensä näkemänsä perusteella.
– Kolmisen vuotta sitten pelatessani nuorten EM-kisoissa Romaniassa paikalla oli yliopistojoukkueisiin pelaajia katsastava agentti. Jo sen perusteella sain toistakymmentä tarjousta eri joukkueilta. Lukio piti kuitenkin suorittaa loppuun, jotta olisin edes kelpoinen joukkueisiin, kertoo Elli Koskinen.
Koskinen suoritti lukion Turussa pelatessaan samalla koripalloa Turun Riennossa.
Kun hän sitten sai ylioppilaslakin päähänsä viime keväänä, hän halusi pitää pienen hengähdystauon opinnoista.
– Lukion jälkeen oli vähän loppuun palanut olo, ja halusin pienen tauon.
Viime kauden Koskinen pelasi Forssan Alussa, mutta on nyt valmis Yhdysvaltain haasteisiin.
– Minulla on neljän vuoden täysstipendi, joten pelaaminen, asuminen ja koulutus ovat maksuttomia. Tärkeää on myös ilmainen vakuutus. Jos läheisilleni tapahtuisi jotain, pääsisin lentämään heti maksutta Suomeen, kuvaa Koskinen saamiaan etuja. 
Yhdysvalloissa opiskelu on tärkeä osa urheilustipendejä, ja opinnoissa menestymistä seurataan tarkasti. Opintojen laiminlyönti voi tietää kotimatkaa. 
– Saan valita itse, mitä lähden opiskelemaan. En ole vielä lopullisesti päättänyt, mikä pääaineeni tulee olemaan, mutta todennäköisesti joko urheilun managerointia tai ravitsemustiedettä, arvelee Elli Koskinen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Minkki kevätauringossaNew
  • Kuvaus: Kevätauringossa paistattelevan minkin kuvasi Örössä Kari Väyrynen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20