Hakkalan koulun tarinan saattoivat kansiin Reijo Salminen, Seppo Willgren ja Pentti Palm. Salminen taittoi, Willgren kokosi ja Palm vastasi kuvien käsittelystä.
Hakkalan koulun tarinan saattoivat kansiin Reijo Salminen, Seppo Willgren ja Pentti Palm.  Salminen taittoi, Willgren kokosi ja Palm vastasi kuvien käsittelystä.
Kun 1940-luvun koulupoika oppi lukemaan ja löysi koulun kirjastosta seikkailukirjoja, niin mitä siitä seurasi. Tietysti Tarzanin ja Robinson Crusoen tempausten siirtäminen omaan kotipihaan.
–Isot puut houkuttelivat kiipeilemään ja tammi soveltui mainiosti Tarzanin seikkailuihin. Köyden avula oli hyvä heilauttaa itsensä oksalta toiselle, sitten alas nurmikolle ja taas apinan ketteryydellä takaisin tammen latvuksiin, muistelee Heikki Piispa.

Tarina löytyy tuoreesta kirjasta ”Hakkalan koulu 1901-1966, historiaa ja muistoja”. Kirjan on koonnut kotiseutuneuvos Seppo Willgren ja se kertoo nimensä mukaan Hakkalan koulun tarinan.
Meripirtin Kerhon kustantama teos kertoo ennen muuta ihmisistä koulussa – myös muista kuin oppilaista. 
Runsaasti kuvitetussa kirjassa kuvatekstit kertovat, keitä kuvissa on, ja näin pelastuu pieni pala paikallishistoriaa.
–Niinhän tuppaa käymään, että jos joltain jää kenkälaatikollinen vanhoja kuvia, roskiin ne menevät jos ei tiedetä, keitä kuvissa on, puntaroi kirjan taittanut Reijo Salminen.

Kirjaa tulee myyntiin Perniönseudun Lehden toimituksen Kirjahyllyyn.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1New
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20