Mopot ohjataan uusille urille monin paikoin Varsinais-Suomessa.
Ely-keskus tekee muutoksia moporeitteihin kesän aikana, ja eteläisessä Salossa muutokset koskevat ennen muuta Perniötä.

Parhaillaan mopolla saa ajaa kevyenliikenteenväylää eli ”jkpp-tietä” Perniön asemalta Kovamäkeen asti. Näin on jatkossakin. Tulevaisuudessa kuitenkin alikulun jälkeen kielletään mopolta jkpp-tien käyttö eli mopoilijan oikea paikka on jatkossa Salontiellä ajoradalla. Ajoradalla mopon paikka on kirkonkylässä jo nyt ja niin myös jatkossa.

Toinen muutos koskee Kemiöntietä; tähän asti mopolla on saanut ajaa jkpp-tietä pitkin Wipron tehtaalta liikenneympyrään asti. Tulevaisuudessa mopolla on ajettava ajoradalla.
Toijassa Kivikoskentieltä Vilikkalantielle on saanut aiemmin ajaa mopolla jkpp-tietä pitkin. Jatkossa ajo tapahtuu ajoradalla.
Pääperiaate on, että jatkossa mopoilu olisi sallittu pyöräteillä taajamien ulkopuolella valta- ja kantateiden varsilla. Mopoille sallittuja kevytväyliä vähennetään.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1New
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20