Muovikassit ovat vuosikymmenien aikana taittuneet monenlaisten kuvien ja tekstien painatusalustoiksi, kertoo Timo Lapila. Perniön kunnantaloon esille tulee taidekasseja ja mukana on paitsi maalarien, myös kuvittajien töitä. Hans de Beerin Pikku jääkarhusta kertovan kirjan kansi päätyi kassiin, samoin Peppi Pitkätossun juhlavuosi. Pepin piirsi Ingrdid Vang Nyman.
Muovikassit ovat vuosikymmenien aikana taittuneet monenlaisten kuvien ja tekstien painatusalustoiksi, kertoo Timo Lapila.  Perniön kunnantaloon esille tulee taidekasseja ja mukana on paitsi maalarien, myös kuvittajien töitä.  Hans de Beerin Pikku jääkarhusta kertovan kirjan kansi päätyi kassiin, samoin Peppi Pitkätossun juhlavuosi.  Pepin piirsi Ingrdid Vang Nyman.
Maailman ehkä tunnetuin maalaus Mona Lisa on kohta nähtävänä Perniön kunnantalossa. Ei se alkuperäinen tietenkään, vaan muovikassin kylkeen painettu kuva maalauksesta.

Kunnantalon kahvilassa vaihtuu näyttely, ja sunnuntaista alkaen esillä on Timo Lapilan muovikassikokoelmaan perustuva ”Sorry, Leonardo”.
Lapila tunnetaan muovikassimuseosta ja kymmenientuhansien kassien kokoelmasta.
-Taidegalleriaan tuodaan nyt tietysti taidetta, Lapila myhäilee.

Niinpä näytille tulee kolmisenkymmentä kassia, joita koristavat Da Vincin lisäksi muun muassa van Goghin tai Gallen-Kallelan maalaukset. Lisäksi on nimekkäiden, kirjoistaankin tuttujen kuvittajien töillä varustettuja kasseja.
–On Camilla Mickwitziä, Pekka Aarniota, Mauri Kunnasta, Lapila luettelee.

Yhtä lailla kokoelmasta olisi voinut koota näyttelyn melkein minkä vaan teeman ympärille.
–Apteekkiteemaa tai autoliikkeiden kasseja tai vanhoja Perniö-kasseja, Lapila makustelee.

Varsinaisesti kuvakassien aika alkoi 1970-luvulla, jolloin painotekniikan kehitys salli entistä näyttävämpien kassien painamisen. Mielenkiintoinen sivujuoni ovat tanskalaisen Irma-kauppaketjun kassit, joihin painatettiin nuorten taiteilijoiden teoksia.
–Annettiin heille näkyvyyttä, tähdentää Lapila.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1New
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20