Viemäriputkea upotettiin maahan tiistaina Kiskontien vierellä. Puikoissa on Lasse Viljanen ja valokuidusta varoittavaa nauhaa laskevat kaivantoon Arttu Ahlqvist ja Johan Lönnqvist.
Viemäriputkea upotettiin maahan tiistaina Kiskontien vierellä.  Puikoissa on Lasse Viljanen ja valokuidusta varoittavaa nauhaa laskevat kaivantoon Arttu Ahlqvist ja Johan Lönnqvist.
Perniön itälaidan suuri viemäröintiprojekti etenee, mutta viivästyy alkuperäisestä aikataulustaan noin vuodella.
Runkoverkko on pääosin valmis ja parhaillaan kaivetaan yhteyttä osuuskunnan verkon ja kaupungin siirtolinjan välille.
–Kolme,neljä kilometriä puuttuu. Ensi kuun taitteesta lähtien päästään liittämään kiinteistöpumppaamoja kiinteistöihin ja syksyllä verkon pitää toimia, lupaa hankkeen takana olevan Kaukola-Tuohittu-Ylikulman jätevesiosuuskunnan puheenjohtaja Harri Aaltonen.

Alun perin tarkoituksena oli, että jätevedet olisivat virranneet uudessa viemärissä viime vuoden lopulla.
Aaltosen mukaan yhtenä syynä viiveeseen oli kaupungin putkityön viivästyminen.
–Tietenkään emme voi alkaa liittää kiinteistöjä ennen kuin yhteys on valmis.

Hanke on numeroina mittava; mukaan on tällä haavaa liittymässä noin 250 kiinteistöä. Lisäksi viittäkymmentä toiminta-alueella sijaitsevaa odotetaan mukaan. Hankkeen talousarvio on kolme miljoonaa ja tästä 1,2 miljoonaa euroa katetaan lainalla. 35 prosenttiin kuluista tulee Elyn kautta avustusta.
–Kiinteistökohtainen kulu haarukoitiin kuuden ja yhdeksän tuhannen euron väliin ja nyt siitä on tulossa noin 8500 euroa, Aaltonen kertoo.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20