Pari vuotta presidenttinä toiminut Mauno Koivisto saapuu Perniön yhteiskouluun. Saattamassa ovat vasemmalla Filip Törnroos ja oikealla Hyrkkö Pohjanoksa, Pekka Paakkanen ja Matti Sundström.
Pari vuotta presidenttinä toiminut Mauno Koivisto saapuu Perniön yhteiskouluun. Saattamassa ovat vasemmalla Filip Törnroos ja oikealla Hyrkkö Pohjanoksa, Pekka Paakkanen ja Matti Sundström.
Perjantaina menehtynyt presidentti Mauno Koivisto on ollut monen muistokirjoituksen ja muistelon aiheena.
Perniössä Koiviston pitkänhuiskea hahmo muistetaan ennen muuta lempilajinsa, lentopallon parista.

Ensimmäisen kerran Koivisto vieraili Perniössä kesällä 1984. Koiviston joukkue oli Sikariporras ja vastassa paikallinen Köntykset.  Iso osuus vierailuun oli perniöläisen Matti Sundströmin kontakteilla.
–Peli kiinnosti ja sali oli täynnä, muistelee PeU:n tuolloinen puheenjohtaja ja pelin tekninen järjestäjä Pekka Paakkanen.

Paakkasen mieleen jäi ottelu ja sen ykkösiskijä, numerolla 1 pelannut Koivisto.
Jälkipelejä käytiin Melkkilän kartanossa. Iltapalan yhteydessä Perniön kunta halusi muistaa pelaaja numero ykköstä muistolahjalla, muistelee Paakkanen.Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juhani Mussaari luovutti presidentti Koivistolle särkisalolaisen puuveistosten tekijän Arvi Kavenin tekemän näköisveistoksen, joka esitti Koivistoa valmistautumassa syöttöön.
Koivisto kiitti ja myhäili leikillisesti veistoksesta, että onpa siinä krouvin näköinen kaveri.
Sikariporras kuittasi toteamalla kuin yhdestä suusta, että krouvi on mallikin. Lämmin sanailu päättyi hyväntahtoiseen naureskeluun ja Koivisto oli tyytyväinen veistokseensa.

Koivisto pelasi Sikariportaan mukana Perniössä vielä toistekin 2000-luvulla.
Matti Sundström sai puolestaan Koivistolta muistoksi nimikirjoituksella varustetun pallon sekä lentopallokengät.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1New
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20