Runsaan kymmenen sentin mittaiset lohenpoikaset ovat putkessa matkalla Kiskonjokeen. Ely-keskuksen kalastusmestari Juhani Salmi oli vastaanottajana.
Runsaan kymmenen sentin mittaiset lohenpoikaset ovat putkessa matkalla Kiskonjokeen. Ely-keskuksen kalastusmestari Juhani Salmi oli vastaanottajana.
Lohenpoikasten elämä noin parivuotiaana on vauhdikasta: ensin kuorma-autosta putkea pitkin Kiskonjokeen ja siitä kohta omin voimin kohti merta.
–Tänä keväänä ne lähtevät jo merelle, kertoo vesiviljelyn asiantuntija Juha-Pekka Turkka Luonnonvarakeskuksesta.

Maanantaina Kiskonjokeen istutettiin noin 9000 Nevanjoen vaelluspoikasta. Lohet laskettiin jokeen Pyölinkoskella.
–Ajatus on, että kun mereen on vähän matkaa, lohet leimautuvat jokeen ja osaavat sitten palata samaan jokeen kutemaan, Turkka kertoo.

Istutusten perimmäinen tavoite on vahvistaa ja elvyttää joen lohikantaa.
Sitä on; esimerkiksi syksyn 2015 koekalastuksissa Latokartanonkosken alapuolella haaviin tuli sekä lohta että taimenta.
–Istukkaiden selviäminen on vähän heikentynyt vuosien mittaan. Osasyynä on varmaan Itämeren ekosysteemin muuttuminen, osasyynä hylkeet, mutta yhtä tekijää yli muiden on paha sanoa, Turkka puntaroi.

Kaikkiaan Luke istuttaa tänä keväänä noin 120 000 meritaimenen, lohen ja järvilohen 1-vuotiasta poikasta ja noin 326 000 lohen, järvilohen ja meritaimenen vaelluspoikasta.
Lähin seuraava istutus on Mustionjoella, minne solahti niin ikään Nevanjoen vaelluspoikasia.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Minkki kevätauringossaNew
  • Kuvaus: Kevätauringossa paistattelevan minkin kuvasi Örössä Kari Väyrynen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20