Ennen peltien uusimista on katon tukirakenteita korjattava. Ralf Arén näyttää, että katon harja on hiukan notkolla.
Ennen peltien uusimista on katon tukirakenteita korjattava. Ralf Arén näyttää, että katon harja on hiukan notkolla.
Matildanjärven rannalla raikuvat lähivuosina taas remontin äänet.  Mathidedalin työväentalo eli Matilda-talo on ollut monenlaisen kohentamisen kohteena viime vuosina, ja seuraavaksi kiivetään katolle. Mathildedalin työväenyhdistys sai aiemmin keväällä Suomen kotiseutuliitolta 5400 euron avustuksen, joka on osoitettu vesikaton korjaamisen suunnitteluun.
–Ehkä vuosi 2020 on se, jolloin varsinaiset työt alkavat.  Tulipalokiirettä ei ole, tuumii työväenyhdistyksen Ralf Arén.

Uusimissuunnitelmat koskevat koko kattoa, ja talon suojelumääräysten nojalla töitä tehdään maakuntamuseon ohjauksessa.  
Korjaustöiden suunnittelu on alullaan ja samalla mietitään myös töiden rahoittamista. Ralf Arén suhtautuu optimistisesti siihen, että avustuksilla katetaan kuluista tietty osuus.
–Meihin on suhtauduttu tässä mielessä tosi hyvin.  Ja mitä enemmän talolla on kyläläisille yhteistä käyttöä, sen myönteisemmin Kotiseutuliittokin varmaan asennoituu, Arén toteaa.

Puitteet ovat parantuneet kaiken aikaa: taloon on viime vuosien aikana muun muassa asennettu maalämpö, paranneltu salin lämpöeristyksiä, maalattu seiniä ja tehty paljon pienempääkin ehostusta.  Myös rahaa on kulunut:

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1New
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20