Marja Saaren ja Kauko Mäntylän isä osti Hakkalan koulun harmonin huutokaupassa, kun koulu lopetti toimintansa. Heinäkuussa soitin säestää vanhojen koululaisten tapaamisessa Firapelissa.
Marja Saaren ja Kauko Mäntylän isä osti Hakkalan koulun harmonin huutokaupassa, kun koulu lopetti toimintansa.  Heinäkuussa soitin säestää vanhojen koululaisten tapaamisessa Firapelissa.
Heinäkuun lopulla Ylönkylässä yritetään tunnistaa vanhoja kavereita, lauletaan koululauluja,  ja ehkä vähän lempeästi kinataankin.
–Voi tulla tilanne, että joku heittää  jonkun jutun, ja toinen siihen, että ei se nyt noin mennyt, naurahtaa Kauko Mäntylä.

Muistelijoita on tulossa paikalle tämän hetken tiedon mukaan kymmeniä, ja heitä yhdistävä tekijä on Hakkalan kansakoulu.  
Hakkalassa käytiin kansakoulua vuosina 1901-1966.   Kauko Mäntylä ja hänen siskonsa Marja Saari kuuluvat nuorimpiin oppilaisiin;  isoveli kävi Hakkalassa koulua vuosina 1961-42 ja sisko Marja vuodet 1963-66.
Hakkala oli maaseutukoulu, mutta satamakaupunkien lailla kylässä saattoi olla kansainvälisiä kohtaamisia. Erään kerran Hakkalan sahalle oli tullut puutavaralaiva, jonka kapteeni käveli ilmeisesti bussipysäkille maantien laitaan ohi koulun.
–Kipparin koppalakki hänellä oli päässä ja sadetakki päällä. Kurkistelimme kuusien lomasta, että kapteeni se on, Mäntylä myhäilee.

Heinäkuun tapahtumassa aloitetaan kokoontuminen kahvila-ravintola Firapelissa.  Ennen ruokailua piipahdetaan vanhan koulun pihassa. Tämän jälkeen palataan Firapeliin syömään, kahvittelemaan ja muistelemaan.
Vanhoista kuvista ja muusta koulun esineistöstä kootaan Firapeliin näyttely ja esille tulee vanhoja valokuviakin.   
Vanhoja koululauluja laulettaessa säestyksenä on tuttu sointi:  koulun vanha harmoni on Saaren hoteissa ja toisen polkimen laiskuutta lukuunottamatta iskussa.
–Ja poljin saadaan korjattua siihen mennessä, Saari lupaa.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1New
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20