Pesänlampi sijaitsee aivan Perniön kirkonkylän ytimessä. Parhaillaan lampi on vähävetinen ja ruovikoitunut.
Pesänlampi sijaitsee aivan Perniön kirkonkylän ytimessä.  Parhaillaan lampi on vähävetinen ja ruovikoitunut.
Perniön Pesänlammen tilaa halutaan kohentaa. Salon valtuustossa jätettiin tiistaina 13 valtuutetun allekirjoittama aloite, jossa esitetään, että kaupunki ryhtyisi välittömästi toimenpiteisiin lammen kunnostussuunnitelman teettämiseksi ja padon uusimiseksi sellaiseksi, että siitä ei aiheudu riskiä.

Pesänlampi kunnostettiin 2000-luvun alkupuolella EU-varoin; tällöin lampi ruopattiin, sen rannat muotoiltiin ja sen pohjoispäähän rakennettiin silta.
Vuonna 2010 lampi tulvi ja vesi aiheutti huomattavia vahinkoja osalle keskustan kiinteistöistä. Osasyynä oli se, että tuolloinen pato esti veden purkautumisen jokea kohti.
Aloitteen jättäneen Matti Varajärven (sd) mukaan patorakenteet jätettiin tämän jälkeen korjaamatta. Kun patoa ei ole, veden määrä lammessa on vähäinen, ja se on pahoin umpeenkasvanut.
–Salon kaupunki on ryhtynyt toimiin mahdollisista Salonjoen tulvimisesta aiheutuvien vahinkojen torjumiseksi kaupungin keskustaajaman osalta ja varannut tarkoitukseen talousarviorahoitusta. Lammen, saati patorakenteiden kunnostukseen ei kaupungilla ole vuoden 2010 jälkeen riittänyt mielenkiintoa, Varajärvi muotoilee.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Vihreä pappilan puisto_1
  • Kuvaus: Terttu Rantanen ikuisti alkukesän vihreyttä Perniön pappilan puistossa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20