Aluksi perataan Varknansuntin kapea osa, myöhemmin uoman päät. Seppo Willgren näkee työmaan kotipihaltaan.
Aluksi perataan Varknansuntin kapea osa, myöhemmin uoman päät.  Seppo Willgren näkee työmaan kotipihaltaan.
Mantereen ja Kaukassalon välinen Varknansuntti perataan auki Särkisalossa. Hankkeen takana on Kaukassalon osakaskunta, ja työt alkoivat maanantaina. Ensi vaiheessa perataan varsinainen kapea uoma noin 400 metrin matkalta.
–Siihen meillä on Elyn lupa, se on normaali kunnostustoimenpide. Lähempänä merta tarvitaan lupa Aluehallintovirastolta ja se on vielä käsittelyssä, toteaa osakaskunnan Hannu Bastman.

Hän toteaa, että jos luvan tulo menee pitkälle kevääseen, siirretään lähempänä merta tehtävät varsinaiset ruoppaukset suosiolla ensi vuoden syksyyn.
Tavoite on selkeä; parantaa veden virtausta suntissa Finnarilta Hakkalan suuntaan ja toisinpäin.
–Pengersillan aukon suurentaminen paransi virtausta selvästi sillä alueella. Tämän myötä saadaan vesi kiertämään paremmin molemmilla puolilla saarta, Bastman uskoo.

Ensi kertaa suntissa ei olla asialla: pitkään osakaskunnassa mukana ollut Seppo Willgren kertoo, että aikoinaan tavoitteeksi asetettiin perkaus kymmenen vuoden välein. Nyt edelliskerrasta on aikaa jo yli vuosikymmen.
–Se alkaa olla niin kaislikoitunut, että soutamalla ei läpi pääse. Kalaa siinä liikkuu vielä hyvin, Willgren sanoo.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Mitäs mulkoilet?_1
  • Kuvaus: Oskari Itälä kuvasi komean sammakon.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20