Antti Uppala korjasi kivijalkaa maanantaina.
Antti Uppala korjasi  kivijalkaa maanantaina.
Ploominkin torppaa ei sisätilojen huonon kunnon vuoksi ole voitu avata yleisölle. Satulasepän verstaan ja asunnon irtaimistoa säilytetään Perniön museon kokoelmasäilytystiloissa.

Alkuviikolla Ploominkin nurkalla ahersivat Timo Koivunen ja Antti Uppala. Korjattavana oli yhdestä nurkasta sortunut luonnonkivisokkeli.
Pintavesien ei aivan heti pitäisi kastella alimpia hirsiä, kun piha tien puolelta on muotoiltu uudestaan.

Sisällä on paikoin lohdutonta. Aikoinaan piipunjuuresta on vuotanut vettä ja kattopahvit roikkuvat. Mitään isompaa remonttia ei ole lähivuosina näkyvissä.Yksityiskohtaisia Ploominkia koskevia suunnitelmia ei tällä hetkellä ole.
–Perniön Ploominkin satulasepän torppa aiotaan näillä näkymin pitää jatkossakin osana Salon historiallista museosta, kertoo museoamanuenssi Liisa Saarinen

SAMUn paikallismuseoiden korjaamista varten on saatu tänä vuonna korjausmäärärahaa, mutta sillä on paljon jakajia, koska paikallismuseokohteita on Ploominki mukaan lukien yhdeksän. Rakennuksia näissä on yhteensä kaksikymmentä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20