Vääntö Iso-Kiskon uimarannan ympärillä jatkuu.
Smartab Finland Oy vaati aiemmin tänä vuonna, että rannan käyttö uimapaikkana tulisi lopettaa.
Yrityksen mukaan käyttö ei vastaa varsinaisesti kaavaan merkittyä ja että rannan käytöstä on aiheutunut häirintää.

Salon rakennus- ja ympäristölautakunta katsoi tuolloin, että kaavamerkinnät sallivat myös uimarantakäytön.

Smartab Finland on nyttemmin yhdessä Marja Wideniuksen, Kajalan yksityistien tiekunnan ja Kajalanrantatien tiekunnan kanssa valittanut lautakunnan päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen. Valituksessa vaaditaan lautakunnan päätöksen kumoamista ja todetaan, että alkuperäisen käyttötarkoituksen eli 2000 asukkaan kunnan venevalkaman sijaan paikka on nyt 50 000 asukkaan kaupungin venesatama, virkistyalue ja uimaranta.
Valittajat toteavat, että kaupunki ei ole toimittanut maa-alueen kaupan yhteydessä esillä ollutta asiakirjaa, jossa olisi maininta uimarantakäytöstä.

Hallinto-oikeudelle antamassaan lausunnossaan kaupunki toteaa, että alue on ollut rantakaavan hyväksymisen jälkeen yleisessä uimarantakäytössä. Kyläyhdistys on kohetanut paikkaa ja rakentanut muun muassa katoksen rantaan.
Kiskon kunnanhallituksen valtuustolle tekemässä esityksessä on aikanaan todettu, että kyse on uimarannaksi suunnitellusta alueesta.
Kaupunki katsoo, että kun maankäytön suunniteltu tarkoitus on esittelytekstissä todettu, on valtuusto hyväksynyt alueen käytön uimarantana. Kaupunki toteaa, että valituksissa annetaan virheellinen kuva paikan massiivisesta käytöstä uimarantana; paikan vaikeahko saavutettavuus, pienimuotoisuus ja vähäinen opastus olisivat hallinto-oikeuden katselmuskäynnillä havaittavissa.  Kaupunki katsoo, että valituksessa uimarannan aiheuttamia haittoja lähikiinteistöille on liioiteltu.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20