Iiro Ikonen ja Harry Helmisaari harmittelevat rehuvuorenherneen levinneisyyttä Merikulmantiellä
Iiro Ikonen ja Harry Helmisaari harmittelevat rehuvuorenherneen levinneisyyttä Merikulmantiellä
Sitkeä rehuvuohenherne valloittaa pengertä Merikulmantiellä.  Noin viiden kilometrin matkalla Salosta Teijolle johtavalla tiellä on havaittavissa runsaasti rehuvuohenhernettä.
– Se on luultavasti lähtenyt leviämään viherkesantokokeilusta parikymmentä vuotta sitten, Iiro Ikonen Lounais-Suomen Ympäristökeskuksesta sanoo.
Sinikukkainen pensasmainen palkokasvi on ominaisuuksiltaan lupiinin kaltainen, mutta ulkonäöltään ne eivät juuri toisiaan muistuta.
– Ne ovat molemmat typpeä sitovia kasveja, jotka muodostavat aikaa myöten muut kasvit alleen tukahduttavia yhtenäisiä kasvustoja, Ikonen kuvailee.
Kun typensitojakasvi on kerran paikalla kasvanut, typpeä on hyvin vaikeaa saada maaperästä enää pois. Rehuvuohenherne valtaa tilaa muilta kasveilta ja tukahduttaa näiden elinoloja.  Suurin osa Suomen perinnemaisemakasveista suosii ravinneköyhää ympäristöä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20