Toni Vihavainen lupaa, että golf sopii lajiksi melkein kaikille.
Toni Vihavainen lupaa, että golf sopii lajiksi melkein kaikille.
Toni Vihavainen ottaa golfmailan autosta ja tekee kotipihassaan pari harjoituslyöntiä. Kentälle hän aikoo suunnata myöhemmin päivällä, kuten niin monta kertaa aiemminkin. Golf kuuluu hänen useimpiin arkipäiviinsä.

Wiurila Golf & Country Clubia edustava Vihavainen on suomalaisen vammaisgolfin kärkipelaajia ja haluaa lyödä rumpua golfin puolesta myös vammaisille sopivana lajina.
– Aika harva rajoite estää pelaamista, hän vakuuttaa.
Kentillä on nähty esimerkiksi käsiproteesin kanssa pelaavia tai jopa peluri, jolta oli toinen jalka amputoitu ylhäältä asti. Näkövammaiset puolestaan pärjäävät apuvälineiden ja avustajan tukemina.

Vammaisgolfyhdistys Finnish disabled golfers, Vihavainen ja Wiurila Golf järjestävät yhteistyössä ensi maanantaina Halikon Wiurilan kentällä tapahtuman, jossa vammaisgolfia lajina esitellään ja sitä pääsee kokeilemaan.

Toni Vihavainen on itse todiste siitä, millaisten mutkien jälkeen voi pelata golfia. Miehen elämä meni uusiksi auto-onnettomuudessa vuonna 1996. Sen seurauksena hänellä on todettu aivovamma ja toisen puolen osittainen halvaus. Lisäksi hänellä on muun muassa polvissaan vaurioita onnettomuudesta.

Aivovammapotilaalle golf voi olla hyvinkin hyödyllinen laji.
– Siinä on kuitenkin pakko koko ajan laskea ja arvioida, miten seuraavaksi lyö.
Unohtamatta fyysistä rasitusta, joka osaltaan kuntouttaa.
– Kierrokselta tulee se kahdeksan-yhdeksän kilometriä matkaa. Ja jos lyö oikein huonosti, saa kymmenenkin kilometriä täyteen, naureskelee Vihavainen.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20