Perniön Melassuon maastot ovat Arto Kuusistolle nuoruudesta tuttuja hiihto- ja juoksulenkeiltä.
Perniön Melassuon maastot ovat Arto Kuusistolle nuoruudesta tuttuja hiihto- ja juoksulenkeiltä.
3000 metrin esteissä nuorten arvokisamitaleita saavuttanut perniöläislähtöinen Arto Kuusisto astuu huomenna suuriin saappaisiin. Hänen tehtäväkseen on uskottu koko suomalaisen urheilun talouden kehittäminen. Suomen Urheiluliiton talousjohtajana noin 15 vuotta toiminut Kuusisto siirtyy uusiin tehtäviin, Suomen Olympiakomitean ja Valo ry:n controlleriksi.
- Työ tulee olemaan pääasiassa suomalaisen urheilun liiketoiminnan tukemista, markkinoiden kasvattamista ja rahoituksen järjestämistä. Kun ennen huolehdin vain yleisurheilun taloudesta, nyt mukaan astuu urheilun koko kenttä, kuvaa Kuusisto muutosta.

Suomen Olympiakomitea ja Valo ry sulautuvat tammikuun ensimmäisenä uuteen yhtiöön, jolla ei vielä ole edes nimeä, saati strategiaa.
- Alku menee varmaan organisaation järjestäytymiseen liittyvissä asioissa ja uuden starttaamisessa, arvelee Kuusisto.
- Korkeimman hallintotason, alueorganisaatioiden ja seurojen yhteispeliä pitäisi nyt kehittää niin, ettei kuitenkaan astuisi kenenkään varpaille. Samalla pitää kasvattaa liikunnan ja urheilun rahoitusta joka tasolla.

Rahoitus voi olla yhtä hyvin sponsorihankintaa huippu-urheilulle kuin yritysyhteistyötä seurojen kanssa. Myös penkkiurheilijat voivat rahoittaa urheilua vaikkapa veikkaamalla tai ostamalla pääsylippuja urheilutapahtumiin.

Mitkä ovat mielestäsi suurimmat haasteet suomalaisessa urheilussa?
- Lasten liikkumattomuus, seuratason vetäjien löytyminen sekä kuntien talous. Harmittaa, kun liikunnan ”mikkihiirirahoista” kunnissa säästetään. Vapaaehtoistyön merkitys seuratasolla on edelleen se oleellinen juttu.  Ja lapset pitäisi saada liikkeelle ihan leikin varjollakin, arvioi Kuusisto.

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20