Kesäopas auttaa jälleen matkailijoita Perniön Pyhän Laurin kirkossa
Kesäopas auttaa jälleen matkailijoita Perniön Pyhän Laurin kirkossa
Syntyjään perniöläinen, nykyjään Helsingissä asuva Riikka Niittonen on tämän kesän kirkko-opas Perniön Pyhän Laurin kirkossa. Niittonen valmistui tänä keväänä taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Hän jatkaa opintojaan maisteriksi asti ja tässä välissä hän tuli hakemaan tukea uralleen Perniöstä.

– Näin ilmoituksen lehdessä ja ajattelin, että tämä voisi olla lähellä omaa alaa, Niittonen kertoo haustaan kesäoppaaksi.

Oppaan ensimmäisinä työpäivinä kirkossa on ollut hiljaista, mutta kesän aikana on tulossa erilaisia ryhmiä tutustumaan kirkkoon ja sen historiaan. Kesäoppaan tehtävänä on kertoa kävijöille tarinoita kirkosta ja vastailla vierailijoiden kysymyksiin. Hän ei ole valmistanut itselleen yhtä pitkää puhetta jolla esitellä kirkkoa, mutta vahva tietämys löytyy silti.

– Nyt olen kovasti lukenut historiaa. Ehkä se varmuus tulee kokemuksen kautta, Niittonen sanoo viitateen kirkon esittelykierroksiin.

Vielä hänelle ei ole ehditty kysyä mahdottomia kysymyksiä, mutta tarinoita aikaisemmilta vuosilta hän on kuullut.

– On muun muassa kysytty paljonko kirkko painaa ja sen seinien paksuutta.

Kirkon painosta hänellä ei luultavasti kenelläkään ole tietoa, mutta seinien paksuudeksi tuore kesäopas tietää noin 1,8 metriä.Niittonen on suorittanut taidehistorian ja kulttuurihistorian perusopinnot ja Jyväskylän yliopistossa Kulttuurin avaimet –kokonaisuuden. Omaa aikaisempaa tietoa tukemaan hänelle annettiin muutama vihkonen, joissa on sekä Perniön kirkon historiaa että yleisesti Suomen kirkkohistoriaa. Lisäksi Niittonen on tyhjentänyt kirjaston hyllyt aihealueen kirjoista, jotta tietous olisi mahdollisimman monipuolinen ja kattava. Hän on myös koonnut itselleen pienen vihon, josta voi tarkistaa vaikkapa yhdessä kävijöiden kanssa vastaukset vaikeisiin kysymyksiin.


K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20