Lasse Bergroth on käynyt Liettuassa jo viisi kertaa tänä vuonna. Hän tekee liettuankielisiä käännöksiä, mutta kiinnostus maahan on enemmän harrastus kuin työ.
Lasse Bergroth on käynyt Liettuassa jo viisi kertaa tänä vuonna. Hän tekee liettuankielisiä käännöksiä, mutta kiinnostus maahan on enemmän harrastus kuin työ.
Teijon Masuuniin on koottu noin 70 teoksen suurnäyttely liettualaista taidetta. Turun seudun Liettuan ystävät ry on koonnut näyttelyyn 45 taiteilijan teokset.
–Liettuassa kansantaide on arvossaan. Siellä on esimerkiksi erikseen taiteilijaliito sekä kansantaiteilijaliitto, Turun seudun Liettuan ystävät ry:n puheenjohtaja Lasse Bergroth kertoo.

Masuunin näyttelyssä on kahden taidestudion ja yhden taidekoulun taiteilijoiden töitä. Yksi studioista on kansantaiteeseen erikoistunut amatööristudio, toinen puoliammattilaisista koostuva ja kolmas ryhmä on taidekoulun opettajia ja muita ammattitaiteilijoita.

Bergroth on käynyt Liettuassa viitisenkymmentä kertaa.
Hän ihastui maan kulttuuriin, kun aloitti kielen opiskelun vuonna 1999.
–Liettuassa kunnioitetaan perinteitä. Esimerkiksi perinteisiä ruokia saa mistä vain helposti. Suomessa perinneruokia syödään vain juhlapyhinä, hän vertailee.

Masuunissa näyttely on nähtävillä joulukuun loppuun saakka. Sen jälkeen näyttely kulkeutuu Kemiön Villa Landeen sekä Västanfjärdin kirjastoon. Eteläisen Salon näyttelykierroksen päätteeksi taulut voi nähdä vielä Turun Runosmäen kirjastossa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20