Jouko Leppälahden mukaan yt-neuvottelut eivät tarjonneet suuria yllätyksiä.
Jouko Leppälahden mukaan yt-neuvottelut eivät tarjonneet suuria yllätyksiä.
Wipro Infrastructure Engineering irtisanoo Perniön tehtaallaan 16 työntekijää. Yt-neuvottelut saatiin päätökseen viime viikolla. Suurin osa jäljelle jäävästä henkilökunnasta lomautetaan määräajaksi erilaisilla vuorolomautusmalleilla. Lomautusten pituudet vaihtelevat kahdesta viikosta vuoden loppuun kestävään vuorolomautukseen, missä henkilökunta on joka toisen viikon lomautettuna. Lisäksi reilut kymmenen työntekijää lomautetaan toistaiseksi.
– Irtisanottaviin kuuluu kymmenen työntekijää ja kuusi toimihenkilöä, kertoo työntekijöiden pääluottamusmies Jouko Leppälahti.
Leppälahti sai tiedon ratkaisusta jo torstaina. Julkisuuteen asia tuli tiistaina, kun viimeinenkin irtisanotuista oli tavoitettu.
– Ratkaisussa ei ollut yllätyksiä etenkään työntekijäpuolella. Kysynnän väheneminen ja firman tuloksen lasku on ollut jo pitkään tiedossa. Toimihenkilöpuolella irtisanomisia tuli muutama ennalta arvioitua vähemmän. Osa irtisanomisista pystyttiin välttämään toistaiseksi tapahtuneella lomautuksella, kertoo Leppälahti.
Wiprossa käytiin yt-neuvotteluita jo viime syksynä. Tuolloin irtisanomiset saatiin vältettyä eläkejärjestelyillä sekä lomautuksilla. Myös tuotekehityspuolella työskentelevä Jouko Leppälahti on ollut vuoroviikoin lomautettuna.

– Vielä viime kesänä oli täysi tilauskanta, mutta sitten tuli jyrkkä lasku. Syksystä saakka vain muutama työntekijäpuolen ihminen on ollut kokoaikaisesti töissä. Suurin lasku on ollut 2-toimisylinterien kysynnässä, kertoo Leppälahti.
Kahden viikon lomautukset koskevat lähinnä toimihenkilöpuolta.
Yritys pyrkii lomautusjärjestelyillä mahdollistamaan kapasiteetin kasvattamisen kysynnän jälleen elpyessä, vaikka tilanteen paranemista ei olekaan näköpiirissä.
Irtisanomisten jälkeen Wipron Perniön tehtaille jää vielä 159 työntekijää.
Wipro toimittaa hydraulisia sylintereitä ja kippikomponentteja laitevalmistajille materiaalinkäsittelyyn, puu- ja kaivoskoneisiin.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20