Raija Laine pitää Punaista pappilaa hyvänä kahvilapaikkana, sillä siellä on helteelläkin viileää.
Raija Laine pitää Punaista pappilaa hyvänä kahvilapaikkana, sillä siellä on helteelläkin viileää.
Punaisessa pappilassa tuoksuu lauantaina kahvi, kun lähetystyön vapaaehtoiset pitävät rakennuksessa kahvilaa. Samaan aikaan seurakunnan teltassa tarjotaan hernekeittoa, joka on markkinoiden kestosuosikki.
–Hernekeitto saattaa loppua puolessa tunnissa, kahvilaa pitävä Raija Laine muistuttaa.
–Kun ollaan Laurin markkinoilla, ei ehdi tai halua tehdä ruokaa. Siksi markkinaväki tulee syömään tai vie kotiin hernekeittoa, Laine pohtii syitä suosioon.
Punainen pappila on toiminut Laurin markkinoiden aikaan kahvilana vuodesta 2007, jolloin rakennus siivottiin ylimääräisestä tavarasta. Yhden välivuoden jälkeen vuodesta 2009 kahvilan suosio on kasvanut.
Ennen vapaaehtoiset leipoivat tarjottavat kotonaan, nyt ne tehdään seurakuntatalolla.
–Koska punaisessa pappilassa ei ole sähköjä, meidän täytyy kantaa kahvi ja tarjottavat seurakuntatalolta pappilaan. Valaistuksen antavat kynttilät, Laine tunnelmoi.
Punainen pappila on osoittautunut vuosien aikana hyväksi kahvilapaikaksi. Jos sataa vettä, ihmiset tulevat sinne pitämään sadetta. Jos taas on kuuma päivä, vanha puurakennus pysyy sopivan viileänä.
Paikalliset tuotteet ovat seurakunnan kahvituksessa ja hernekeitossa tärkeitä. Hernekeitto on tehty useana vuonna paikallisista herneistä ja palvilihasta. Leivonnaisten maito on myös paikallista perua.
Raija Laine lähti vapaaehtoiseksi alun perin tuttavien innostamana. Hän on ollut myös lähetystoiminnan johtokunnassa mukana, joten kahvilatoiminta sopii hänelle senkin vuoksi.
–Täällä pidetään vapaaehtoisista hyvää huolta. Meillä on koulutuksia ja rentoutumispäiviä, Laine kehuu.
Lähetyskahvilan tuottojen kohde vaihtelee vuosittain. Laine kehuu ihmisten olevan yllättävän anteliaita, vaikka taloudellinen tilanne ei ole nyt kovin hyvä.
–Lähetystyön kautta tehdään myös paljon työtä kotimaahan, Laine muistuttaa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20