Tenholassa on viikon verran valmistettu jäätelöä oman tilan maidosta.  

Sofia Stolpe lusikoi sorbettia myyntirasiaan. Parhaimmillaan päivässä syntyy 200 litraa valmista.
Sofia Stolpe lusikoi sorbettia myyntirasiaan. Parhaimmillaan päivässä syntyy 200 litraa valmista.


Herrgårdin jäätelö on tilan naisten, Sofia Stolpen ja Elisabeth Österlundin uusi yritys. Jäätelö valmistuu Stolpen veljeltä, eli Österlundin mieheltä vuokratussa rakennuksessa. Tuotantotilojen vieressä, seinän takana rakennetaan kovaa vauhtia jäätelökahvilaa, joka avautuu lähiviikkoina.

Stolpe ja Österlund hoitavat kaiken alusta loppuun asti itse; raaka-aineiden pilkkomisen, jäätelön valmistuksen, pakkaamisen, tuotteiden merkitsemisen ja kuljettamisen. Pihalla odottaa jäätelöauto, joka on vielä teippauksia vailla.

Tällä hetkellä jäätelöä viedään myyntiin ainakin Tenholaan, Tammisaareen, Fiskarsiin, Inkooseen ja Bromarviin. Suunnitelmia ja toiveita myynnin laajentamisesta suuremmallekin alueelle on.

Herrgårdin jäätelö valmistaa sekä maidosta valmistettua jäätelöä että veteen tehtyä sorbettia. Tällä hetkellä tuotannossa on yhteensä 19 makua. Kesäaikaan kaikki mahdolliset raaka-aineet tulevat lähituottajilta, parhaimmillaan naapurista.


Österlundille jäätelöyrittäjäksi ryhtyminen tarkoitti täydellistä alanvaihtoa.
– Edellisessä työpaikassani olin ambulanssikuski, eli olen ollut hoitoalalla, kertoo Österlund.

Koko juttu Perniönseudun Lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20