Jos mielii säilöä mansikkaa, liikkeelle pitää lähteä näillä hetkillä, sillä satokausi on tällä hetkellä parhaimmillaan.

Hästön tilan isännän, Janne Erikssonin mukaan kuluvan viikon sää määrittelee pitkälti sen, kuinka kauan sesonki vielä kestää.
– Meillä noukitaan keksimäärin kuusi viikkoa ja nyt on mennyt jo kaksi viikkoa. Toivottavasti saadaan vielä neljä viikkoa poimia, Eriksson sanoo.

Tämän kesän sato vaikuttaa varsin hyvältä.
– Laatu ja mansikan koko on vähintäänkin kohtuullinen.

Sesonkiaikaan poimimiseen ei riitä muutama käsipari vaan lisätyövoimaa on palkattu Baltiasta. Tällä hetkellä vahvuus pellolla ja pakkaamossa on 80 työntekijää.


Vähän matkan päässä Melkkilässä mansikat ovat kasvaneet avomaalla ilman harsoa. Kypsyminen ottaa aikaa hieman harsotettuja kauemmin mutta myös Melkilässä ovat marjat punehtumassa. Ttämän viikon aurinkoinen sää viittaa Sari Melkkilän mukaan siihen, että alkuviikosta päästään poimimaan.
Myös Melkkilän tilan mansikkasato vaikuttaa hyvältä. Mansikat eivät ole vaatineet tänä vuonna lainkaan tuhohyönteisten torjunta-aineita.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotieNew
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20