Salon ja Kemiönsaaren rajan pintaan nousee tuulivoimala.
Kiinteistö Oy Perniön Viikinlaakso on hakenut rakennuslupaa yhdelle voimalalle.

Mylly makaa jo odottamassa pystytystä Viikinkilaakson, entisen vastaanottokeskuksen pihalla.
–Se on käytetty 600 kilowatin mylly Saksasta, kertoo Viikinkilaakson omistaja Jorma Nieminen.

Napakorkeus on viisikymmentä metriä.
Ajatuksena on, että mylly tuottaa Rehabialle vuokrattujen vastaanottokeskuksen tilojen ja Germundsvidjan kartanon tarvitseman sähkön ja mahdollisesti vielä lähellä olevan luomupuutarhan kasvihuoneiden sähkön.

Rakennuspaikalla suoritetaan katselmus ensi torstaina. Nieminen uskoo, ettei soraääniä kuulu.
– Olin juuri vastaavassa katselmuksessa Halikossa ja siellä kaikki olivat myötämielisiä. Jotkut jopa harmittelivat, ettei mylly näy pihalle.


Toistaiseksi ratkaisematon ongelma on ylijäämäsähkön myynti. Valtakunnan verkkoon sitä voisi myydä, mutta Nieminen suhtautuu epäillen verkkoyhtiö Fortumin hinnoitteluun.  Syöttölinjan rakentaminen ja siirtokapasiteetin varaaminen voivat tulla kalliiksi.
–    Sitten se menee hukkaan, mitä ei käytetä tai lisätään lämpökeskukseen vastuksia ja säästetään haketta, puntaroi Nieminen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotieNew
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20