Vesisiippa vetelee unia kiven halkeamassa.
Vesisiippa vetelee unia kiven halkeamassa.
Lepakot näyttävät viihtyvän Förbyn kaivoksessa poikkeuksellisen hyvin talvisin. Kaivoksesta löydettiin maaliskuun loppupuolella toteutetussa laskennassa yhteensä 104 lepakkoa, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Tätä ennen suurin määrä Förbyssä oli 65, joka havaittiin vuonna 2006. Määrä on vaihdellut kahdeksana aiempana perättäisenä kartoitusvuonna 33:n ja 65 välillä.

– Suomessa ei tunneta suurempia talvehtijoiden keskittymiä. Förbyn kaivos on ilman muuta todella merkittävä lepakoiden talvehtimispaikka, kertoo Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin puheenjohtaja Emma Kosonen.

Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirillä on lepakkokerho, joka on tutkinut lepakoiden esiintymistä Förbyn kaivoksessa jo vuodesta 2003 lähtien. Lepakkojen seuranta liittyy kaivoksen ympäristövaikutusten arviointiin.
Lisää lepakkoasiaa tämän viikon lehdessä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20