Pnja Nuutinen ja Henna Tuominen olisivat aloittaneet ruotsin opiskelun.
Pnja Nuutinen ja Henna Tuominen olisivat aloittaneet ruotsin opiskelun.
Ennen kaksikielisessä Särkisalossa on loppumassa ruotsin opiskelu toisena pitkänä kielenä. Ensi syksynä ruotsin opetuksen aloittavaa neljäsluokkalaisten ryhmää ei enää saatu kokoon.

Jotta opetus alkaisi, yhdessä opetusryhmässä tulisi olla vähintään kymmenen oppilasta. Viime vuonna Särkisalon ja Nurkkilan yhteisen ryhmän kohdalla joustettiin vielä kahdeksaan oppilaaseen, mutta ei enää.

Neljänneltä luokalta aloitettavaa ruotsin kieltä on opiskeltu Särkisalossa jo pitkään, pari viime vuotta yhdessä Nurkkilan koulun kanssa.
– Kun Särkisalo oli vielä itsenäinen kunta, jokaista luokka-astetta opetettiin erikseen ruotsissa. Kaksikielinen kunta katsoi, että toiseen kieleen kannattaa panostaa kunnolla, mainitsee kolmatta ja neljättä luokkaa opettava Mirja Meriluoto.


Saloon liittymisen jälkeen siirryttiin yhdysluokkaopetukseen. Opetusta ei saanut myöskään enää omalla koululla, vaan halukkaat kielen opiskelijat kuljetettiin Nurkkilan kouluun, sillä Särkisalo ja Nurkkila  määriteltiin yhteiseksi opetusalueeksi.

Neljäsluokkalaisten ruotsin opetus ei ala syksyllä myöskään Saurun koulussa, jossa on opetettu aiemmin oman koulun lisäksi myös Mussaaren ja Teijon koulun oppilaita. Kymmenen oppilaan kriteeri ei täyttynyt sielläkään.

Kirkonkylän koulussakin ryhmä saatiin lopulta juuri kokoon.


Lisää kieliasiaa tämän viikon Perniönseudun Lehdessä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20