Akka ja kissa ilmestyvät vanhainkodin pihalle, jos rahoitus saadaan kokoon.
Akka ja kissa ilmestyvät vanhainkodin pihalle, jos rahoitus saadaan kokoon.

Jos suunnitelmat toteutuvat, Perniön vanhainkodin pihalla on ensi syksyyn mennessä piparkakkumuotteja muistuttava taideteos ruostumattomasta teräksestä.

”Akka ja kissa perniöläisittäin” on särkisalolaisen Andrea Vannucchin suunnittelema tilateos. Hän on suunnitellut sen Taideakatemian ”Taide julkisissa tiloissa” –kurssilla. Teos olisi jatkoa vanhainkodin pihapiirissä jo aiemmin tehdyille muutoksille vanhusten virkistyksen ja toiminnallisuuden lisäämiseksi.

Pihapiirissä on jo muistiaitta, pyörätuolilla tavoitettava kasvulaatikko sisääntulokatoksessa sekä perennapuutarha dementiaosaston yhteydessä. Viime aikoina on tehty myös mosaiikkiseinää lasten ja vanhusten yhteistyönä.


Perniön kotiseutuyhdistys sai Salon kaupungilta maanantaina 4000 euron avustuksen, joka hakuvaiheessa ilmoitettiin käytettävän teoksen kustannuksiin. Omaa rahoitusta tosin kaivataan myös, sillä teoksen 5400 euron hinnasta 1400 euroa jäi kaupungilta saamatta.
Lisää suunnitelmasta tämän viikon Perniönseudun Lehdessä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20