Kahdenkymmenen asteen tuntumaan nousseet lämpötilat saivat kylvötöihin vauhtia. Perniössä päästiin pellolle jo ennen pääsiäispäivää.   
Melkkilän pelto pölysi tiistaina, kun juurikasta kylvettiin monen traktorin voimin.
Melkkilän pelto pölysi tiistaina, kun juurikasta kylvettiin monen traktorin voimin.


– Perjantaina muokattiin ja lauantaina jo kylvettiin. Se tuli yllätyksenä, että päästiin pellolle jo nyt. Viikkoa ennen pääsiäistä ajattelin, että vapun tienoilla pääsisi ehkä aloittamaan, kuvaili Juha Melkkilä tiistain tunnelmia.

– Ehkä viikon verran ollaan edellä normaaliaikataulusta. Viime vuosihan oli poikkeus, kun työt viivästyivät sateiden vuoksi niin pahasti.

Pellot ovat Melkkilän mielestä hyvässä kunnossa.
– Hyvin muokattavaa on, roudastakin on päästy jo eroon. Toisella puolella Perniötä voi tosin olla heikommat olosuhteet.


Tiistaina kylvettiin Heikkiläntien molemmin puolin sokerijuurikasta. Jo sunnuntaina Melkkilä kylvi myös vehnää. ennessä.
Sateettomuus on nyt keskeisin toive viljelyn onnistumisen kannalta.


Salon alueen kasvinviljelyneuvoja Jarmo Pirhonen Pro Agria Farmasta arvelee, että lämpöaallon myötä liikkeelle lähtivät lähinnä sokerijuurikkaan viljelijät.
– Sokerijuurikkaalla on sen verran pitkä kasvukausi, että kannattaa heti aloittaa. Hernettä on varmaan myös jo kylvetty harson alle. Viljojen viljelijöillä ei ehkä ole vielä niin kova kiire pellolle, arvioi Pirhonen.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20