Hannulan tilalla Lankkerissa on vietetty vauhdikasta vuohien pienokaiselämää viimeiset pari viikkoa.

Lumipallo ja Routa kipusivat Helmiina Loikkasen mahan päälle.
Lumipallo ja Routa kipusivat Helmiina Loikkasen mahan päälle.
Kuttu Taika pyöräytti 7. maaliskuuta kaksi poikakiliä ja siitä reilun viikon päästä oli Auroran vuoro. Tälläkin kertaa kilejä syntyi kaksi: täysin lumivalkoiset Lumipallo ja Routa. Pikkuisia ei erota toisistaan ulkomuodon perusteella millään, vaikka ne ovatkin eri sukupuolta.
Toisessa karsinassa elävät Pippurin ja Popparin sentään erottaa, sillä Pippurilla on emonsa tavoin harmaata turkissaan. Kilit pyrkivät tuon tuostakin emon nisälle.
– Näyttää siltä, että vain toinen nisä kelpaa molempien kuttujen kohdalla, ihmettelee tilan emäntä Mirja Virtanen.
Nimet kileille keksi tytär Helmiina Loikkanen, joka viihtyykin mainiosti kilien kanssa leikkien. Parhaiten leikki sujuu Lumipallon ja Roudan kanssa, sillä ne viihtyvät mainiosti ihmisen seurassa.
– Pienimmät kilit eivät värityksen suhteen ole tulleet yhtään emoonsa. Valkea väri on Väinö-isältä, toteaa Mirja Virtanen.
Väinö-pukki hankittiin tilalle Kainuun ekokylästä vasta viime kesänä juuri perheenlisäyksen toivossa. Suomenvuohet Aurora, Taika ja Väinö viettivät kesän samassa aitauksessa.
Lisää kiliasiaa tämän viikon lehdessä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20