Perniöläisiä luontoihmisiä huolestuttavat Salon ja Raaseporin rajalle kaavaillut tuulivoimalat.  Erityisesti huoli  on noussut alueen elinvoimaisesta  metsosoitimesta. 
Lääninrajan metsässä voi nähdä luonnossakin taistelevat metsot. Kuva Ana Schorin.
Lääninrajan metsässä voi nähdä luonnossakin taistelevat metsot. Kuva Ana Schorin.


Alueella kolme vuosikymmentä liikkunut Ana Schorin pitää varmana, että jos tuulivoimalat rakennetaan nyt kaavaillulla tavalla, alueen metsoille saadaan heittää hyvästit.
– Tuulivoimahanketta en halua kaataa, mutta lisää harkintaa voimaloiden sijoitteluun tarvitaan. Jos myllyt rakennetaan lähemmäs tietä kauemmas metsoista, ongelmaa ei tule, uskoo Schorin.

Hän toteaa, että kallioylängöllä on muitakin luontoarvoja kuin vahva metsokanta.
– Metso on hyvä indikaattori. Alue, missä metso viihtyy tässä mittakaavassa, on hyvä ympäristö muillekin villieläimille.

Samoilla linjoilla oli myös Varsinais-Suomen Ely-keskus joka vaatii tarkennuksia ympäristovaikutusten arviointiselvitykseen.  Ely-keskus katsoo,  että yksi mahdollinen vaihtoehto myllyjen sijoittamiseksi ei riitä.

Halikkolainen Kari Nore jakaa Schorinin huolen.  Hän epäilee, että luontoselvitys on tehty pintapuolisesti.

– Jos on tehty kahdeksan päivää maastokäyntejä, niin ei siinä 650 hehtaarin aluetta käydä kattavasti läpi.


Projektipäällikkö Seppo Ilonen tuulipuistoa ajavasta St1:sta ei hämmästy kannanottojen määrää.
– Palautteen määrä oli aika lailla odotettu.


Ilonen toteaa, että turbiinien paikkoja voidaan vielä säätää.
– Otamme palautteen huomioon ja teemme voitavamme.
Hän huomauttaa, että vaihtoehtoja on tutkittu, ja esimerkiksi maantien vartta pyrittiin hyödyntämään. Tämä johti kuitenkin siihen, että myllyjen määrä putosi varsin pieneksi, esimerkiksi joen Perniön puolelle kaavailtu voimala poistettiin maakuntaliiton toiveesta. 

Näsen alueella myllyjen paikkaan vaikuttavat tiestö ja maanmuodot, Ilonen kertoo.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20