Kemiössä katsotaan viikonloppuna elokuvia.  Lauantaina käyntiin pyörähtävä Fix film –festivaali järjestetään jo viidettä kertaa. 

Ohjelmisto on laadittu hyväksi havaituilla periaatteilla.
–    Pohjoismaisella elokuvalla on oma osansa, samoin paikallisella tuotannolla, kertoo Dag Andersson Finlandssvensk filmcentrumista.
Tänä vuonna paikallisuus käsitetään väljästi; ensi-iltansa lauantaina saavassa Blankan kruunu- elokuvassa seikkaillaan saaristossa Högsårasta Turkuun.
Blankan kruunu on saaristolaistarinoista sovellettu kertomus kuningatar Blankan ja kuningas Mauno Eerikinpojan vierailusta Turun linnaan. Elokuvaa on kuvattu autenttisilla paikoilla ja merikohtaukset jahti Eugenialla.

Blankan kruunu nähdään avajaisissa lauantaina.  Ohjelmistossa ovat myös muun mussa  draamakomedia Ruotsalainen avioliitto. Lauantai-ilta päätetään facebook-elokuvalla Social Network.

Festivaalilla halutaan olevan tarjottavaa myös lapsille ja nuorille. Sunnuntaipäivän aloittaa  norjalainen nuortenjännäri Sos Mustakari. Sen perään esitetään kehuttu dokumentti Miesten vuoro . Seuraava elokuva on  Woody Allenin  You will meet a tall dark stranger, ja festivaalin päättää tanskalainen Golden Globe-voittaja Hämnden.
Elokuvissa on suomenkielinen tekstitys. 
www.kimitoon.fi/fixfestival

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20