– Kirjaston vanha slogan oli tietoa, sivistystä ja virkistystä. Kyllä siihen voi lisätä suoraan, että terveyttä, myhäilee Perniön kirjaston johtaja Kirsti Leikkonen.  
Kirsti Leikkonen uskoo, että kotitalossa ja -pihassa riittää puuhattavaa eläkepäivillä ensi alkuun, vaikka käsissä onkin houkuttelevista matkoista kertova uutuuskirja.
Kirsti Leikkonen uskoo, että kotitalossa ja -pihassa riittää puuhattavaa eläkepäivillä ensi alkuun, vaikka käsissä onkin houkuttelevista matkoista kertova uutuuskirja.

Kirjasto on kunnissa yksi matalimman kynnyksen palveluja ja auttaa kotoutumisessa uudelle paikkakunnallekin, uskoo Leikkonen.

Hän on saanut seurata perniöläisten lukutottumuksia aitiopaikalta, kirjaston tiskin takaa käsin 36 vuotta.  
Jäljellä ennen eläkepäiviä on reilu viikko töitä.
– Nyt on sellainen olo, että lähden eläkkeelle hyvillä mielin, sanoo Leikkonen.
–Molemmista asioista olen tykännnyt, niin kirjoista kuin asiakkaista.

 Mukava työporukkakin on yksi asia, joka saa Leikkosen kiitokset.

Mukavat ihmiset pysyvät, vaikka kirjaston toimenkuva ja olemus ovat muuttumassa.   Yksi esimerkki on käsikirjasto hakuteoksineen; aikanaan iso, nyt jatkuvasti pienenevä. Tietosanakirjojen tieto haetaan verkosta.

Kaunokirjallisuuden, painetun, asemaan Leikkonen uskoo.   Sähköisen kirjan todellista läpilyöntiä saadaan hänen arvionsa mukaan odottaa ainakin yksi ihmisikä.

Huolettava asia ovat ne nuoret, etenkin pojat, jotka eivät lue. 
– Se tuntuu aika käsittämättömältä ja valitettavalatkin


 Yhtä ja ainoaa patenttivastausta tilanteen korjaamiseksi ei  pitkän linjan kirjastolaisella ole.  
Lukijansa pitäisi löytää etenkin kotimaisen nuortenkirjallisuuden: suomalainen kirja  kumpuaa nuorten omasta ympäristöstä ja käyttää hyvää kieltä.
– Vaikka olisi miten hyvä käännös, se ei ole ihan sama asia.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Enkelipilvi asemalla
  • Kuvaus: Anni Hietanen kuvasi enkelin taivaalla Perniön asemalla elokuun viimeisenä päivänä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20