Jätevesiosuuskunta käärii hihat nyt myös entisen Perniön kunnan alueen pohjoispuolella.
Lasse Ristikartano ja Raimo Rokka tutkivat, miten viemärilinjat on kaavailtu kaivettavaksi Kotaladon ydinalueelle.
Lasse Ristikartano ja Raimo Rokka tutkivat, miten viemärilinjat on kaavailtu kaivettavaksi Kotaladon ydinalueelle.


Kotaladon jätevesiosuuskunnan tavoitteena on saada viemäröityä ainakin 60-70 kiinteistöä Tuohitusta, Pohjankylästä ja vielä Lehmirannan suunnalta.  Osuuskunnan perustava kokous oli maanantaina.Kokouksessa puhetta johtanut Lasse Ristikartano toteaa, että potentiaalisia liittyjiä kartalla on jopa lähes sata.

Aluillaan oleva hanke on joka tapauksessa mittava: runkoputkea vedetään 20 kilometriä, taloliittymiäkin kahdeksan kilometrin verran. Omat haasteensa luovat monet tienalitukset ja kerran linja kulkee myös junaradan ali.


Kylien jätevedet aiotaan johtaa ensin kantatien lähelle ja siitä Kavilannummentien linjaa seuraillen Sirkkulaan, missä on kaupungin viemärin pää.


Kustannuksia on arvioitu kertyvän miljoonasta 1,2 miljoonaan euroon.  Avustushakemukset lähtevät kaupungin ja Ely-keskuksen suuntaan. 
- Kiinteistöä kohti  maksettavaa tulee kaikkiaan 5000-8000 euroa, summaa Ristikartano.

Kiinteistönomistajista Raimo Rokka pitää summaa kohtuullisena, jos sitä verrataan kiinteistökohtaisen ratkaisun kuluihin.

Raimo Rokka ja Lasse Ristikartano uskovat, että vaikka haja-asutusalueiden jätevesiasetusta rukataankin,  sen henki säilyy ennallaan.

- Parempi se on hoitaa asia kerralla kuntoon, toteaa Rokka.

Tavoitteena on, että lapiot iskettäisiin maahan ensimmäisen kerran jo tänä vuonna.  Kaivuissa mennee vuodesta puoleentoista, arvioi Ristikartano. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20