Eteläisen Salon palokuntien yhdistyminen etenee.  
Förbyn, Perniön ja Teijon paloasemilla palavat valot jatkossakin. Perniön VPK ottaa vastatakseen toiminnan kaikilla kolmella asemalla.
Förbyn, Perniön ja Teijon paloasemilla palavat valot jatkossakin. Perniön VPK ottaa vastatakseen toiminnan kaikilla kolmella asemalla.

Teijon ja Förbyn  VPK:t irtisanoivat sammutussopimuksensa aluepelastuslaitoksen kanssa viime vuonna.
Perniön VPK:sta on ennakoidusti tulossa kolmen aseman palokunta: päällikkö Hannes Aaltonen kertoo, että sopimusluonnos on aluepelastuslaitokselta tulossa nähtäväksi ja allekirjoitukseen ehkä vielä tämän viikon aikana.
Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen alkaa työ kahden pienemmän aseman kaluston päivittämiseksi ja hälytysosastojen kasvattamiseksi.
Aaltonen kaavailee, että jäsenhankintaa lähdetään tekemään esimerkiksi yrityksiin.   Hän huomauttaa, että hälytysosastoon koulutetuista työntekijöistä on erilaisia etuja yrityksellekin.  Hälytyksistä ei toisaalta vuositasolla koidu montaa tuntia poissaoloja töistä, hän uskoo.  Pitkän linjan tavoitteena on, että hälytysosastot koostuisivat aseman oman alueen ihmisistä.
Samalla pitää herättää eloon nuoriso-osastot. Alkuvaiheessa ajatuksena on hakea halukkaat nuoret kotoaan kyliltä ja kuljettaa Perniön kirkolle harjoituksiin sekä vielä palauttaa koteihinsa.
– Siitä ei ole vanhemmillekaan kuluja tai vaivaa. Siinä vaiheessa, jos koossa on se motivoitunut kymmenen,viidentoista lapsen porukka,  voidaan harjoituksia alkaa pitää pienillä asemilla.
Yhdistyminen tietää myös sitä, että Perniön pääpaloasemaa kehitetään ainakin ensi vuoden ajan maltillisemmin, Teijo ja Förby saavat budjetista oman osansa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Enkelipilvi asemalla
  • Kuvaus: Anni Hietanen kuvasi enkelin taivaalla Perniön asemalla elokuun viimeisenä päivänä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20