– Pitänee koputtaa puuta. Tällä hetkellä minulla on täällä kotona vain yhdeksän kotia vailla olevaa kissaa. Onhan niitä ollut paljon enemmänkin, toteaa Leena Aho kotonaan Perniössä.
Pallo ja Hilla ovat osa Leena Ahon uutta kotia kaipaavasta kissakatraasta.
 Pallo ja Hilla ovat osa Leena Ahon uutta kotia kaipaavasta kissakatraasta.

Jäätyään eläkkeelle Aholla on nyt aikaa hylätyille ja karanneille kissoille vieläkin enemmän.

Eläinsuojeluvalvojaksi hän ryhtyi vasta 2000-luvun alussa, mutta rakkaus eläimiin syntyi jo kauan sitten.


Hylätyt ja karanneet kissat ovat niitä, jotka työllistävät. Ja syksy on harhailevien kissojen sesonkiaikaa. Edessä on talvi, josta kissa ei selviä hengissä ilman suojaa.
Kuntien pitää huolehtia löytyneestä eläimestä 15 vuorokauden ajan. Jos omistajaa ei löydetä, eläin voidaan luovuttaa uudelle omistajalle tai lopettaa.
– Kissojen omistajat ilmoittautuvat vain hyvin harvoin. Löytökoirille taas omistaja löytyy kahdessa päivässä lähes aina, tietää Leena Aho.
Aivan pienet kissanpennut hän ottaa suojiinsa heti. Aikuiset kissat toimitetaan Kemiöön löytöeläinkotiin. Kissoille etsitään uusia koteja nykyään myös Facebookia hyväksi käyttäen.
Nyt talon pienin asukas on vasta viiden viikon ikäinen Kemiöstä löytynyt Hilla.


Lue koko juttu kuvineen Perniönseudun Lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20