– Luimme lehdestä, että Suomi on maailman paras maa, siksi päätimme tulla, naurahti terveyden edistämisen parissa työskentelevä japanilainen Yuji Kunieda. 
– Olemme toki noteeranneet myös koululaisten hyvät oppimistulokset.

Viidentoista hengen japanilaisryhmä Gifun kaupungin ympäristöstä tutustui tiistaina Lehmirannan lomakeskukseen.  Ryhmän jäsenet olivat julkisen puolen työntekijöitä.

Viikon Suomessa viettävä ryhmä oli ehtinyt jo tutustua Espoossa toimivaan vanhainkotiin ja päiväkeskukseen. Matkalla tutustuttiin myös Kansaneläkelaitoksen toimintaan.  Matkan tarkoituksena oli tutustua suomalaisten tapaan toimia vanhustenhuollon saralla.


Japani joutuu Suomen tavoin kamppailemaan lähivuosina suurten ikäluokkien tuomien ongelmien kanssa. Jo nyt noin viidennes japanilaisista on yli 65-vuotiaita, ja vuonna 2050 joka kolmannen japanilaisen arvioidaan olevan yli 65-vuotias. Myös Japanissa eläkeikää ollaan nostamassa.


Eläkeliiton lomakeskus tarjosi uudenlaisen näkökulman ikäihmisten palveluihin. Yksityisiä palveluita voi tarjota sellaisillekin eläkeikäisille, jotka ovat vielä varsin hyväkuntoisia. Ja palveluita voi tarjota yhdistys, sen ei tarvitse olla aina yritys. Myös Eläkeliiton toimintaan ja sen paikallisyhdistyksiin tutustuttiin.


Kaikesta näki, että Lehmirannan tyyppinen toiminta on vierasta Japanissa.
– Voisiko japanilainen eläkeläinen tulla tänne vieraaksi, kysyi Takashi Iriyama.


Myös palveluammattien naisvaltaisuus Suomessa kiinnitti vieraiden huomion. Japanissa vastaavissa töissä on paljon enemmän miehiä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20