–    Nythän on hienot olot, mutta sitten se on varmasti kova keli, kun jotain oikeasti sattuu, totesi Jari Miettinen lauantaina Särkisalon Niksaaressa meripelastusvene Drakenin
Etsijät vietiin saareen meripelastusvene Drakenilla.
Etsijät vietiin saareen meripelastusvene Drakenilla.
puikoissa.
Lauantaina olivat Särkisalon vesillä Drakenin lisäksi SPR:n lääkärivene Caritas ja rajavartiolaitoksen vene sekä koko joukko sellaisia vapaaehtoisia, joiden puhelin soi jos ja kun jotain sattuu.    Meripelastusharjoituksessa mukana oli ihmisiä meripelastusseuran lisäksi niin Vapaaehtoisen pelastuspalvelun kuin SPR:n ja Salon radiokerhon riveistä.  Ihmisten lisäksi treenaamassa olivat koirat.

Lavastettu tilanne oli haastava: kahden nopean veneen yhteenajo merellä.  Lauantaina harjoiteltiin niin   onnettomuuden uhrien etsimistä lähisaarista kuin merimaalien paikantamista vedestäkin.

Paimiolainen Timo Kulmala oli harjoituksessa mukana lastenlastensa kanssa.  Nuoret eivät vielä pääse tositoimiin, mutta olivat lähdössä maastoon etsittäviksi.
– Kokemusta haetaan, linjasi Kulmala.
Pitkän linjan SPR:läinen miettii hetken sitä, mikä saa tekemään vapaaehtoistyötä vuosi toisensa jälkeen ja ajaa vielä harjoituksiinkin koko syyslauantaiksi.   
– Auttamisen halu on syistä suurin, uskoo Kulmala.


Samaa sanoo Nuka- koiransa kanssa etsimässä ollut Saana Kokko-Virtanen.
Tosipaikan tullen koirapartio on etulinjassa ja olot luultavasti vaikeat.
– Yöllä soi puhelin ja pitää lähteä jonnekin lumimyrskyyn kadonnutta ihmistä etsimään….
Lue koko juttu kuvineen Perniönseudun Lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20