Pieniin ja tehottomiin nostokoneisiinsa kyllästyneet perniöläiset juurikkaanviljelijät päättivät vajaa vuosi sitten investoida kunnon nostokoneeseen. 
Juha Peltonen loikkaa ohjaamosta kahville. Erkki Salminen tuli tarkistamaan, miten työ sujuu.
Juha Peltonen loikkaa ohjaamosta kahville. Erkki Salminen tuli tarkistamaan, miten työ sujuu.

Yksitoista juurikkaanviljelijää perusti osakeyhtiön nimeltä Jurttipois. Nyt osakeyhtiön hankkima kone on jo ehtinyt aloittaa nostot Perniössä.
Käytettynä hankitulla itse kulkevalla kuusirivisellä nostokoneella koneella on ikää noin kaksi vuotta. Perniössä kävi myös kouluttaja opastamassa koneen käyttöön.
Jurttipois Oy:n viljelijöistä kolme on lupautunut koneen kuljettajaksi. Yksi kuljettajista, Juha Peltonen, oli maanantaina nostamassa juurikasta Erkki Salmisen pellolta.
– Minullakin oli ennen vain yksirivinen nostokone. Nostoaika oli rankkaa, usein mentiin vain neljän tunnin yöunilla. Tämä uusi kone on ainakin kymmenen kertaa nopeampi, kehuu Peltonen pitäessään kahvitaukoa.
Jurttipois Oy:n nostoala on vuosittain noin 240 hehtaaria.
Konetta testattiin jo toissa viikolla Matti Erjalan pellolla. Juurikkaan nosto syyskuun puolessa välissä vaikuttaa aikaiselta, mutta vaihtoehtoakaan ei ole. Sokeritehdas Säkylässä käynnistyy ensi tiistaina, ja osa perniöläisviljelijöiden juurikkaista toimitetaan tehtaalle heti ensimmäisissä kuormissa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20